Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Hud & hår

AtopikerPodden - en podd för dig med atopiska sjukdomar!

Här kommer varje gäst ge dig ett personligt porträtt om hur det är att leva med astma och atopiskt eksem!


Sanofi
Innehållet är framtaget av: Sanofi

AtopikerPodden - en podd för dig med atopiska sjukdomar!

Kort info om AtopikerPodden

Fokuset i den här podden kommer vara personliga reflektioner och samtal om hur det är att leva med astma och atopiskt eksem. 
Till varje avsnitt har vi en speciell gäst som kommer att berätta om sina erfarenheter och varje avsnitt är ca 15 - 20 minuter långt. 
Vi hoppas att du som lyssnar kommer känna igen dig och få med dig ny kunskap som gör ditt liv eller någon annans liv lite enklare och bättre! 

Till vem vänder sig AtopikerPodden?

Podden riktar sig till dig som är drabbad, anhörig, vän, kollega eller allmänt intresserad!
Vi välkomnar just DIG!

Var man kan hitta den: Spotify, Apple Podcasts och Google Podcast (eller ”där poddar finns”) samt här » 

Utgivningsår: 2022
Utgivs av: AtopikerPodden produceras och ges ut av Sanofi. 
Godkännande nummer: MAT-SE-2200386 (v2.0) 2023

Läs mer om AtopikerPodden på Sanofis patientsida där du också hittar alla avsnitten att lyssna på »

Här hittar du alla avsnitt: 

avsnitt9

Avsnitt 9: Det är inte allergi som orsakar eksemet! (18.31 min):

I detta avsnittet kommer vi att träffa Emma Johansson, hudläkare och forskare på Karolinska Universitetssjukhuset, och vi ska tala mer om atopiskt eksem. Vad är atopiskt eksem och vad beror det på? Vad är ett behandlingsmål? Och hur ska man egentligen må när man är under kontroll? Och varför behövs ett patient register?

Lyssna in på Emmas tydliga och enkla förklaringar om atopiskt eksem!

Lite mer info om avsnitt 9: 

Vår gäst i avsnitt 9 är Emma Johansson, överläkare och forskare på Karolinska Universitetssjukhuset, inom atopiskt eksem.
Emma är även en av drivkrafterna till patientregistret SwedAD - med andra ord har Emma många infallsvinklar på just atopiskt eksem.

Så, vad är det för frågor Emma får från sina patienter? Det som de allra flesta patienterna frågar är:
- Vad är jag allergisk emot och har det samband med mitt eksem?
Och svaret är: - Nej, det är inte allergi som orsakar eksemet!

Emma förklarar också mycket enkelt och pedagiskt vad atopiskt eksem är och vad som man tror orsaken är.
Och, varför det är viktigt att tillsammans med sin läkare sätta upp ett mål för sin behandling, hur man kan nå sk. sjukdomskontroll och hur man då kan förväntas må i huden.

Idag ser möjligheterna mycket ljusare ut för patienter med atopiskt eksem och att vara registrerad i ett patientregister kan ha många fördelar för både vården och för den enskilda patienten. Ett exempel är att din vårdgivare får möjligheten att fatta ett välgrundat beslut om den allra bästa behandlingen just för dig!


Carina

Avsnitt 8: Astma syns inte utanpå! (17.17 min), 1 Maj 2023

Välkommen till vårt 8:e avsnitt av AtopikerPodden och vår gäst Carina Larsson som är mamma till en dotter med svår astma. Ta del av hennes resa mot en diagnos och hennes berättelse om hur man på bästa sätt kan anpassa livet trots dotterns svåra astma.

Lite mer info om avsnitt 8:

Vår gäst i avsnitt 8 är Carina Larsson som är mamma till Johanna, drabbad av svår astma sedan hon var mycket liten. Vägen till hennes diagnos var både tuff och lång, och även efter diagnos har det varit svårt att hitta rätt medicinering som funkar för Johanna. Nu har de änligen hittat en kombination som passar. Men trots det, kan man inte bara leva som det var innan. Man måste alltid ha god planering och tid, alltid ha sina mediciner med sig och komma ihåg att ta sin underhållsmedicin innan träning och så vidare... 

Det är inte lätt att vara drabbad av astma för att det syns ju inte utanpå! Och ingen förstår på riktigt hur allvarlig sjukdomen faktiskt är eller kan bli vid situationer som andra tar för givet... Vi hoppas att Carinas berättelse om deras erfarenheter av astma kan hjälpa er till en bättre livskvalitet även när det känns tungt! 


 

Maritha 1

Avsnitt 7: Jag har astma! Vad kan Astma & Allergiförbundet hjälpa mig med? (19.56 min), 24 Okt 2022

Lyssna på Marita Sedvallson som med härlig kämparglöd och positivitet berättar om sina egna och familjens erfarenheter av astma, allergi och eksem. Ta del av hennes engagemang, drivkraft och de många viktiga uppdrag som hon haft under tiden som ordförande i Astma & Allergiförbundet.

 


 

Pontus

Avsnitt 6: Stå på dig - det finns effektiv hjälp att få vid atopiskt eksem! (16.59 min), 10 Okt 2022

Idag välkomnar vi Pontus Jonsson som arbetar både som hudläkare och forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Han guidar oss på ett mycket enkelt sätt om vad atopiskt eksem är och vad orsaken kan vara, samt hur vårt immunförsvar är inblandat i sjukdomen.


 

Linnea

Avsnitt 5: Tänk om din hud skulle kännas hela tiden! (15.18 min), 12 Sept 2022

Välkommen till vårt 5:e avsnitt där Linnea gästar oss ända ifrån Bangalore/Indien.Ta del av ett samtal om tillhörighet, mental styrka, acceptans, vikten av att veta sina triggers ihop med ett i grunden mycket positivt mindset - trots atopiskt eksem sedan barnsben!


 

Annika

Avsnitt 4: Är det här symtom på astma? (15.28), 15 Aug 2022

I det här avsnittet välkomnar vi Annica Nilsson som sedan tonåring varit drabbad av allergier och en mildare form av astma. Lyssna på Annica´s berättelse om hur man faktiskt kan må så mycket bättre om man har rätt kunskap och verktyg för sin astma.


Petra

Avsnitt 3: Sluta aldrig smörja med mjukgörande kräm! (15.49 min), 13 Juni 2022

I det här avsnittet välkomnar vi Petra Liljegren som jobbar som specialistsjuksköterska på Kalmar Sjukhus. Lyssna på vad Petra´s ”Eksemskola” undervisar om - och hur man bäst tar hand om sin hud och ger sin hud den allra bästa förutsättningen vid atopiskt eksem.


Sophie

Avsnitt 2: Du kan inte undvika att du har atopiskt eksem - du måste ta hand om dig! (20.32 min), 31 Maj 2022

Vi välkomnar Sophie Vrang - som med härlig energi och engagemang berättar om hur hennes egen erfarenhet av atopiska eksem fick henne att starta patientorganisationen Atopikerna. Lyssna in vad Atopikerna gör samt deras råd till oss som är drabbade av atopiskt eksem.


Albert

Avsnitt 1: Mitt atopiska eksem stoppar mig inte! (20.07), 1 Maj 2022

Välkommen till vårt allra första avsnitt där vi bjudit in Albert Jörnvik som idag är 26 år gammal och har varit drabbad av atopiskt eksem sedan han var barn. Ta del av hans positiva berättelse om hur han tagit sig igenom skolan, en idrottskarriär och livet - trots mycket svåra atopiska eksem. 


 

 

Carolina

Introduktionsavsnitt: (03.55 min), 1 Maj 2022

Varmt välkommen till AtopikerPodden! Det här är en podcast med fokus på astma och atopiskt eksem och riktar sig till dig som är drabbad, anhörig, vän, kollega eller allmänt intresserad!  Avsnitten kommer vara ca 15-20 min långa och - vi välkomnar just DIG!

 

 

Publicerad: 2023-05-01 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons