Har du problem med sår, stora eller små?
Behandling | Hud & hår

Har du problem med sår, stora eller små?

Du vet säkert att kåda läker trädens sår. Abilar® Kådsalva har samma effekt, fast på dig och mig.


RaMa Medical
Innehållet är framtaget av: RaMa Medical

Människan har sedan urminnes tider varit medveten om kådans läkande effekt. Med hjälp av modern forskning och utveckling är detta samband numera också bevisat*.

Abilar® Kådsalva är en CE-märkt medicinteknisk produkt utvecklad och tillverkad av det finländska företaget Repolar Pharmaceuticals. Abilar® Kådsalva består av 10 % grankåda och lever upp till alla krav på en säker produkt. Produkten är baserad på patenterad Resolteknologi där kådan renas utan att hettas upp vilket gör att varken tjära eller karcinogener skapas. Dess sårläkande bakteriedödande trippeleffekt gör den unik inom produktklassen sårsalvor. Abilar® Kådsalva är också ett vapen i kampen mot antibiotikaresistens och MRSA.

Allmänt om grankåda

Granens kåda syftar till att skydda trädet mot bland annat bakterier, uttorkning och andra fysiska stressfaktorer. Grankådan är ett resultat av evolutionen och dess sammansättning har möjliggjort trädets överlevnad och utveckling även i hotfulla miljöer.

Grankådans sårläkande trippeleffekt

1) Grankåda är starkt och vidsträckt antimikrobiell och skyddar på så vis mot vanliga bakterier inklusive de vanligaste resistenta bakterierna såsom MRSA och VRE. Den är särskilt effektiv mot bakterier av typen gram+ men även mot de flesta gram-. Kådan verkar även mot trådsvampar (dermatofyter) som ofta orsakar nagel- och fotsvamp. Den har dessutom bevisats vara mikrobicid mot bland annat Malasezzia och Candida albicans, d.v.s. den typ av svamp som orsakar svampinfektioner hos människor och djur.
2) Grankådan har en stark antiinflammatorisk verkan, den innehåller kortikoider som lugnar inflammationer. In vitro-studier har även visat att kåda hindrar förekomsten av cytokiner vilka orsakar inflammationer.
3) Grankåda är epiteliserande, dess beståndsdelar har bevisats främja förnyelse av hud vilket minskar uppkomsten av ärr och keloider.

Var används Abilar® Kådsalva?

  • På infekterade, inflammerade och svårläkta sår.
  • På kirurgiska sår.
  • På ben-, tryck- och diabetessår.
  • På hud- och fotsvamp.
  • På brännskador.
  • På hudsprickor, skär-, skav- och skrubbsår.
  • På operationssår.

Abilar® Kådsalva används på barn från 3 år och uppåt.

Hur används Abilar® Kådsalva?

Rengör såret med vatten eller desinfektionslösning. Applicera därefter ett tunt lager Abilar® Kådsalva. Täck sedan hudområdet med ett skyddande plåster eller sårkompress. Lägg om såret efter behov, 1-3 omläggningar/dag rekommenderas. Behandlingstiden beror på sårets karaktär. Akuta sår läker vanligtvis inom någon vecka. Svårläkta sår kan behöva behandlas under längre tid.

Kontraindikation

Rekommenderas ej för hartsöverkänsliga. (Harts ingår naturligt i grankåda.) Används ej för invärtes bruk.

Sammanfattningsvis

Abilar® Kådsalva är en naturlig produkt med vetenskaplig bevisad trippeleffekt och brett användningsområde. Den är svamp- och bakteriedödande, lugnar inflammationer och påskyndar hudens läkningsprocess. Abilar® Kådsalva reducerar dessutom ärrbildning och är effektivt mot MRSA vilket bidrar till att minska användandet av antibiotika. Salvan innehåller inga konserveringsmedel och är perfekt att ha i necessären, såväl hemma som på resande fot.

Var köper jag Abilar® Kådsalva?

Du är välkommen att beställa den här eller fråga efter den på apoteket. (Salvan är dryg vilket innebär att dess 20 g räcker länge.)

RaMa Medical AB erbjuder sedan cirka 20 år ett brett sortiment av högkvalitativa vårdprodukter och har avtal med de flesta landsting.

*Grankådans läkande effekter är dokumenterat i Med Dr Arno Sipponens doktorsavhandling från 2013.


Annons
Annons
Annons
Annons