Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Föräldrar – bagatellisera inte din tonårings akneproblem


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-05-31

Annons

”Det är viktigt att jag som förälder peppar min tonåring utan att såra. Akne är inget att skämmas över!”. Det säger 41-åriga Susanne, som själv haft akne och är mamma till två pojkar med svår akne i en intervju med Netdoktor.

Susanne har lärt sig att det inte hjälper att förringa eller bagatellisera akneproblem, just för att unga liksom vuxna blir så utsatta när problem är synliga för ögat.

– Jag säger alltid till mina barn att akne eller andra hudproblem inte är något man ska skämmas över. Det är många som lider av det, vissa får värre problem, andra lindrigare. Ett tips till andra föräldrar är att de ska söka hjälp när de ser att deras tonåringar börjar få problem med akne. Hjälper inte apotekets produkter efter två månader, då ska man kontakta en hudläkare. Det är otroligt viktigt att visa att sitt barn att man tar hans eller hennes problem på allvar. Engagera dig och visa att du bryr dig, säger Susanne.

Annons
Annons

Hudläkaren och Netdoktorexperten Mats Berg håller med Susanne om att det är viktigt att föräldrar till ungdomar med akne söker hjälp, för det finns hjälp att få.

– Jag blir arg på hela det här ”akne läker ut-snacket”. Det finns mycket en duktig husläkare kan göra. Unga med akneproblem ska inte behöva lida av sämre självförtroende, utanförskap och nedstämdhet. Det måste finnas fler föräldrar som orkar strida för bra aknebehandling till sina ungdomar. De behöver hjälp och det finns bra mediciner, säger Mats Berg.

Imorgon chattar Mats Berg om akne - ställ dina frågor redan nu

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-06-22 02:05 (11 år sen)

    EayLfj Enjoyed every bit of your blog post. Great.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons