Forum Akne (finnar)


Forumtråd: Finnar som blir sår

Hej,

Jag har försökta att läsa mig till vad jag har för problem med min hy men hittar inget motsvarande.
Jag är en kille på 25 år som har problem med finnar som fort övergår till sår som sen varar och de bildas skorpor.

Jag har haft detta problem i många år och det jag har kommit fram till är att under somrarna så är min hud jättebra och jag får väldigt sällan sår. Så fort hösten/vinter träder in så börjar dessa sår komma. Jag skulle inte säga att jag får så många ”klassiska” finnar utan som jag beskrev finnar som fort övergår till vätskande/varande sår utan att jag rört dem. Ibland även röda blemmor som dyker upp som kliar jättemycket och som försvinner efter 1-2 dagar och som aldrig utvecklas till sår eller finne.

Exempelvis såg jag igår kväll att min näsa var röd på ett område och att de möjligtvis var en finne påväg. När jag vaknar på morgonen hade den blivit till ett 1 cm (omkrets) sår som blivit en skorpa. Jag rörde aldrig näsan.

Jag duschar varje dag och på så vis även rengör ansiktet. Sen använder jag AVENE serum (återfuktande) samt återfuktande kräm från samma märke.

Övrig info är att min hud är torr, därav använder jag ovan produkter.

Min fråga är vad det kan röra sig om för problem så att jag kan forska vidare kring dessa sår? Dessa skorpor är fruktansvärt pinsamma att gå runt med även om man försöker täcka med produkter.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons