Fråga experten om sköldkörtelsjukdomar

Här besvarar Kenneth Ilvall på Netdoktors besökares frågor kring hypotyreos eller annan sköldkörtelsjukdom. Välkommen att ställa dina frågor! 

Vill du veta mer om Sköldkörtelkliniken, klicka här »


Fråga   Hormonsjukdomar

Fråga: Följdfråga

Hej,

Jag har skrivit och fått svar innan.

Mina värden innan justering:

Pressat Tsh

Ft3 6.0 (3.6-6.3)

Ft4 20 (12-22)

Jag är väldigt svullen och du rådde mig att minska levaxin från 100 till 87.5 och höja lio från 20 till 25 eller 30. Hur ska jag göra denna justering? Byta rakt av eller börja med att minska levaxin och sedan höja lio med 5 eller 10? Vilken dos lio tror du 25 eller 30? Hur vet jag vilket som blir bäst? Tror du att jag kan minska levaxin till 75 eller är det dumt? Dr tvingade mig att minska levaxin till 75 för något år sedan med följd att jag mådde dåligt och då blev värdena :

Tsh 0.01

Ft3 4.9 (3.6-6.3)

Ft4 13(12-22)

 

Tack på förhand!

Svar:

Hej!

Jag föreslår att du tar kontakt med någon av våra duktiga läkare på MediCheck istället då du troligen kommer behöva ytterligare stöd vi justering av dina mediciner. Det riskerar annars bli rörigt och det finns risk att dialogen inte fullföljs korrekt.

MVH//Kenneth Ilvall


Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
fluoxetin

2020-10-12 | 10:55

av Kenneth Ilvall

Sluta äta Levaxin?

2020-10-10 | 15:00

av Kenneth Ilvall

Magsäckens storlek

2020-10-9 | 16:02

av Kenneth Ilvall

Glömd medicin

2020-09-30 | 11:50

av Kenneth Ilvall

Bilder framför sig

2020-09-30 | 19:53

av Kenneth Ilvall

Tillbaka till Levaxin

2020-09-30 | 20:58

av Kenneth Ilvall

hashimoto

2020-10-1 | 17:59

av Kenneth Ilvall

Stress ångest och oroskänslan

2020-10-1 | 18:32

av Kenneth Ilvall

Återfall av Kondylom-22 år senare!

2020-10-2 | 13:12

av Kenneth Ilvall

u-kreatinin

2020-10-2 | 22:02

av Kenneth Ilvall

Fråga

2020-10-3 | 20:33

av Kenneth Ilvall

Testikel

2020-10-4 | 19:18

av Kenneth Ilvall

Lågt T4

2020-10-5 | 15:04

av Kenneth Ilvall

Antidepressiva och sköldkörteln

2020-10-6 | 18:16

av Kenneth Ilvall

fråga till hematolog

2020-10-7 | 08:36

av Kenneth Ilvall


Annons
Annons
Annons