Forum Hormonsjukdomar


Forumtråd: Nebido

Hej, jag har sedan många år fått Nebido och det har funkat bra. Har tagit en injektion var 10:e vecka. Nu verkar det dock som att min läkare av någon anledning inte kommer att ge mig nästa injektion förrän efter 14 veckor. Jag vet av erfarenhet att då kommer ångesten och depressionen som ett brev på posten. Jag gör vad som helst för att undvika en sådan situation igen, den är vidrig. Därför är min fråga om någon kan råda mig var på nätet man kan köpa Nebido och hur, eller rättare sagt var man tar injektionen. Normalt sett får jag den i skinkan men där kommer jag ju inte åt själv. Antar att det går lika bra i lårmuskeln.
Förhoppningsvis löser det sig med läkaren men det kan ändå vara en trygghet inför framtiden att veta hur jag ska göra. Det har trots allt hänt tidigare pga märkligt byråkratiska labyrinter.
MVH Stephan

Du måste prata med din doktor. Klart att om du får sympton så kommer han intensifiera injektionerna. 14 veckor mellan injektioner är väldigt lång tid så dalvärdet blir alldeles för lågt och det är det som generellt är kritiken mot testosteronundekanoat. De flesta som är på TRT globalt föredrar testosteron-enantat eller cypionate eftersom du håller dina nivåer konstant på en normal-hög nivå, även om man måste ta en spruta varje vecka.


Hej Jedimind,
Tror inte du läste mitt inlägg så noga. Att bli tvungen att sköta mina injektioner själv är naturligtvis inget jag önskar. Men om alternativet blir att ta injektionen med 14 veckors mellanrum (vilket jag varit med om ett par gånger i Borås) så kan det vara en trygghet att ha en plan B.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons