Netdoktor och Lyfepond lanserar gemensam e-handel
Intervju |

Netdoktor och Lyfepond lanserar gemensam e-handel

Medlemmar på Netdoktor och Lyfepond får nu erbjudanden om smarta produkter och tjänster inom hälsa till förmånliga priser. Samarbetet mellan Netdoktor och Lyfepond ska hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av produkter och tjänster du som konsument exponeras för. 


Redaktionen, Netdoktor.se
Publicerad den: 2017-12-06

Annons

Andreas Silow CEO Lyfepond

- Sverige är mitt uppe i en hälsorevolution. Så gott som dagligen dyker nya företag upp på marknaden och erbjuder innovativa lösningar. Vi hjälper dig att hitta rätt bland alla erbjudanden och vi kommer även lansera egna tjänster i samarbete med andra, säger Andreas Silow, CEO på Lyfepond. 

- Vi startar vår gemensamma e-handel, Lyfepond powered  by Netdoktor, med ett kostnadsfritt erbjudande där du som medlem har möjlighet att ha ett möte med en specialistläkare från Medicheck. Hos Medicheck får du hjälp av specialistläkare inom samtliga specialistområden. Mötet sker via videosamtal och du behöver ingen remiss, säger Ann-Charlotte Beckman, VD på Netdoktor.

Är du inte medlem på Netdoktor? Bli medlem här! 

Martin Gellerstedt, ansvarig för marknadsplatsen, berättar att han i nära samarbete med sjuksköterskor och läkare arbetar för att hitta de bästa produkterna och samtidigt garantera ett säkert och effektivt utbud. 

- För att en ny vårdprodukt eller tjänst ska erbjudas i Sverige upphandlas den normalt av ett eller flera landsting. Dessa processer är långa, vilket innebär att det kan ta flera år innan du som konsument kan få tillgång till dem. Vi på Lyfepond Shop håller öron och ögon öppna för att hitta det bästa för personer som lever med någon form av sjukdom. 

Gå direkt till Lyfepond Shop här!

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Linda axelsson 2017-12-18 21:53 (2 år sen)

  Kan man för afte i munnen når man ha lågämesomsättning och även ner sätt njur funkition

 • Avatar Mikael Lindsäth 2018-01-11 06:59 (2 år sen)

  Hej!
  Jag fick wegeners sjukdom för 5 år sedan. Insjuknade bara orkade ingenting till slut så jag gick och satte mig. Då började det gurgla och rossla i brösten skulle precis till att dricka vatten när det börja komma upp nåt och de gjorde det med full kraft, massa blod satte blod vrångstrumpen. Sprang ut in te grannen. Men ingen vart hemma de va tyst o tomt överallt på gatan. Min a tankar bara for runt i skallen kommer jag död nu?? Vad har hänt. Fick jätte jobbigt att andas klart.ringde ambulansen under tiden jag yrade runt i trapphuset...
  Men till slut hostade jag upp ännu mera blod så det såg ut som det skett ett brutalt mord i trappen. Dem svarade på 112 och jag hann säga mitt namn halva personumret och sen va de kört! Då ramlade jag ihop. Dem fann mig pga Gps'n va påslagen. In till sjukhuset och upp på nån sån Ivar avd för undersökning först sen övervakning i 2 timmar då dem tog beslutet att skicka mig på op. Till Linköping från Kalmar. För dem vart 100% säkra då att jag hade ju cancer...så det bar iväg i snöstormen som rådde denna eftermiddag vid ca 16.30 och kl. 19.10 låg jag på op. Bordet. Dagen efter blev det tillbaka och jag låg då i 3 ca 3 veckor på avd för cancersjuka patienter. Detta vart ju bara en mardröm hela tiden och ovissheten va hemsk! Ska jag dö nu? Jag som skulle ut och se världen sen...
  Men efter 1000 prover och röntgen så fick jag till svar att dem hittade inget fel. Alltså ingen diagnos. Så jag fick åka hem sen. Men då började en smärta i kroppen som vart outhärdig. Både i muskler och leder. Även svåra kramper. Så här hölt detta på i 8 månder in och ut med ambulansen. Hade en jobbig förkylning också sen några år tillbaks som alla skylde på allergier. Täppt var jag konstant i näsan och halsen ofta svullen och hes röst. Hade småsår på konstiga ställen som kliade men läkte heller aldrig. Hadd frossa eller jätte hög feber på över 40° många ggr per månad. Började själv googla och läsa om sjukdommar sen om ovanliga sjukdommar.
  Då fann vi 2 som liknade min symptom. Och fick rätta till slut på vad som orsakade mitt jobbiga sjukdomstillstånd. Jag gjorde detta med en god vän som hade jobbat som läkarsekreterare. 3 dagar senare blev det min första resa i 6 månader med cellgiftsbehandlingar..
  Därefter massa mediciner som cellcept, relifex, gabapentin kortison prednislon, massa vitaminer och morfin mot den jävulska smärtan...åt fler än dessa då men minns ej namnet på dem.
  Haft samme läkare i ca 3 1/2 år sen en ny som inget alls kan om sjukdommen. Så jag är jätte orolig då jag nu vart genomförkyld i dryga 2 månader och ont igen och klåda med småsår. Samt bihåleinflammation som stark avopenin inte hjälpte bort.
  Har ont under denna högra lunga i sidan ofta, som att det nyper och molar. Mycket hes. Har fåt ögoninfektion som nu är obotlig men gpr att hålla schack. Jo mina binjuar äter jag sen 4 år tillbaks hydrokortison för. Sen började jag koka alltså svettas för drygt 5 månder sen och kan hända när som helst både under natten vid tv'n utomhus i kylan ja varsom. Mycket jobbigt att vara bland folk då. Efter cellgiftsbehandlingarna så började kroppen eller huden liksom domna bort, så min v. Fot sover låren frampå, ryggen nacken jässan, armbågarna, fingrarna men bara då jag böjer armarna. Men sen i somras så började h. Fot domna bort också mer o mer till hela foten. Och den smärtan jag får då jag går i skor äro obeskrivlig. Och dessa bortdomningar/sovandet blir bara mer och mer av. Är alltid orolig för vad som ska hända härnäst.
  Det är ett par nya saker varje år.
  Ett skov har varat i högst 3 dagar detta har hållt i sig i snart 3 månader och gör hemskt ont.
  Men min nya läkare säger att jag är frisk nu. För ANCA provet vart normalt värde på. Då berättade jag att min wegners Granulomatös polyangiit (GPA, nuvarande namn). Inte kunde hittas genom detta blodprovet ANCA . Utan genom biopsi. Så hon skickar bara runt mig nu på tusen olika undersökningar men inte för hitta att den ev. är aktiv! Utan andra anledningar till mina smärtor snuvan febertoppar klådan mm.
  Sjukdommen går ej att bli frisk ifrån då den är obotlig. Men man kan vara i remition dock, då den inte är aktiv, det har den vart som längst nästan 1 år innan Maj förra året och det vart ju underbart mot innan. Även om man har sina krämpor ändån så är ju de inget mot detta.
  Är medlem i gruppen Granulomatös polyangiit (GPA). På Facebook där vi är ca 400 stycken som stöttar varandra och vi ger varandra tips och råd på bättre kost för att må bäst. Har berättat detta där hur min nya läkare är emot mig och alla där skriver byt läkare innan något allvarligt händer dig. För vissa av dem har ju haft detta i mer än 15 år så dem vet ju vad som kan hända och det vet jag också då man läst snart all läkare/ professorers avhandlingar och skrifter om sjukdommen. Har försökt byta läkare men dem säger att det inte går. Vet ej vad jag ska ta mig till snart...
  Går jätte dåligt med kryckor.
  En sak till som händer oss alla med Wegeners eller GPA'n är att vårat skelett blir poröst och våra tänder smulas sönder. Jag hade fina starka friska tänder innan. Nu har jag bara några framtänder kvar. Är sjukpensionär med låg inkomst. Så jag har inte pengar till nya tänder. Då får jag veta av alla medlemma pä Facebook att deras tänder och rasar. Men dem får ett blått högkostnadskort av sitt landsting. Men önda landstinget i sverige som inte gör detta är ju så klart Kalmars landsting. Kan inte äta kött rätter längre eller frukter då jag inte kan tugga detta längre.
  Min läkare på Vc. har försökt hjälpa mig då han är läkare åt försäkringskassan. Men inte ens det hjälper. Jag lider och mår fruktansvärt dåligt av detta med både GPA'n och tänderna att jag inte vill gå ut bland folk längre. Vet snart inte om jag orkar så länge till. Behöver massor av råd och tips. Snälla hjälp mig på nått sett...
  Mvh Mikael...


Annons
Annons
Annons