Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Vård vid hjärtattack skiljer sig i landet


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-09-10

Annons

Det är stora vårdskillnader vid hjärtattack i landet. Den avgörande faktorn för hur snabb vård en patient får efter en hjärtinfarkt kan bero på var i landet patienten bor. Det visar en rapport från Hjärt-lungfonden, skriver Svenska Dagbladet.

Av landets 21 landsting eller regioner är det bara Örebro län som når upp till Swedenhearts mål om att 90 procent av patienterna med en allvarlig hjärtinfarkt ska få kärlöppnande behandling inom den tid som de nationella riktlinjerna föreskriver. I Örebro län får 91 procent behandling i rätt tid.

Annons
Annons

– Att vissa landsting lyckas behandla nästan alla i tid visar att det är möjligt, men många landsting har långt kvar. Här finns stora möjligheter att rädda fler liv, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-lungfonden.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons