Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Två av tre hjärtinfarktspatienter dör innan de når sjukhus

Fler skulle överleva med snabbare vård.
Annons

Varje år dör cirka 8 500 personer till följd av en hjärtinfarkt. Av de personer som dog i hjärtinfarkt 2010–2012, avled 63 procent innan de hunnit komma till sjukhus. Det visar nya beräkningar från Hjärt-Lungfonden.

– Många väntar med att larma eller tar sig till sjukhuset på egen hand, trots att det är livsviktigt att kunna påbörja behandlingen så tidigt som möjligt. Den som känner symptom på hjärtinfarkt ska genast ringa efter ambulansen, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Organisationen hoppas att ny forskning ska visa vilka individer som löper störst risk att drabbas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-03-12 01:43 (10 år sen)

    det kan göras bättre själv efter olycka fortfarande efter 10 år ej träffat nerolog har kramper muskel förtvining . där kan man också göra något lyssna på patienten . + självfallet har de axiansen gjort vården mkt sämre . + vilken chef det är. jag skulle nog i vart fall jobbat 50% nu . ifall. tänk vad stålar i det långa loppet? vet att det inte riktigt platsar här men den delen tas ej upp . svåra patienter där man måste tro på mvad de säger , svenska läkare är rädda för att känna med egna händer litar för mkt på teknik . vet kan inte lita lika mkt de måste känna. ta upp det problemet jag vet att jag ej är ensam.

  • Avatar Tidigare användare 2014-03-4 00:03 (10 år sen)

    Ja men hur skall man veta då... vart inne 3 ggr för detta men de hittar aldrig nått.... när vet man när det är riktigt på allvar då när man är kvinna??? Kan ju te sig på så olika vis då...


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.