Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Protein från växtriket minskar risken för förtida död

Enligt en studie från Harvard, minskar risken för förtida död om man ersätter animaliskt protein med protein från växtriket.
Annons

Studien, som blev publicerad i JAMA Internal Medicine, studerade kosten till 131 342 deltagare i Nurses’ Health Study och Health Professionals Follow-up Study. Studiens resultater visade klart och tydligt att intag av protein från djurriket ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom medan en kost som ersätter animaliskt protein med växtbaserad protein, minskar risken för förtida död.

Intag av protein från djurriket; fisk, kött och mejeriprodukter borde därför ersättas av växtbaserade proteinkällor som nötter, bönor och frön för att undvika livsstilssjukdomar som kan leda till förtida död.

Här kan du läsa hela studien.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons