Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ökad risk för hjärtsvikt av dålig sömn

En norsk studie visar att personer som har svårt att somna och som har en tendens att vakna om nätterna löper tre gånger så stor risk att drabbas av hjärtsvikt som de med en god nattsömn.
Annons

En av forskarna bakom studien, läkaren Lars Laugsand, säger dock att man måste tolka resultaten med försiktighet och för att fastställa ett definitivt samband krävs ytterligare forskning.

– Det ultimata vore att i en randomiserad klinisk studie undersöka om behandling av sömnlöshet ger minskad risk för hjärtsvikt, säger han till tidningen Dagens nyheter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-03-9 15:55 (11 år sen)

    Det är väl också så att man sover sämre när man har någon ännu oupptäckt sjukdom. Man vaknar då på natten, alltså själva sjukdomen är orsaken till sämre sömn och sedan blir det en ond cirkel, man mår bara sämre och hjärtat påverkas.

  • Avatar Tidigare användare 2013-03-7 15:50 (11 år sen)

    Ytterligare en anledning att ta det här med Restless Legs på allvar. Vilket ett stort antal läkare inte gör!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons