Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Gravidkilon bör bort inom ett år

Kvinnor som inte gått ner sina gravidkilon tre månader efter förlossning bör börja motionera bort extrakilona. Annars riskerar kvinnorna framtida ohälsa, visar en ny studie i Diabetes Care.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-03-28
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Det är forskare i Kanada som följt en grupp av 300 friska kvinnor. Forskarna mätte en rad riskfaktorer för diabetes och hjärt-kärlsjukdom som blodtryck, kolesterol och glukosintolerans.

Resultatet visar att de kvinnor, cirka 25 procent, som inte hade börjat gå ner i vikt tolv månader efter förlossningen, hade en betydligt sämre riskprofil för ohälsa senare i livet, jämfört med de kvinnor som hade börjat sin viktminskning dessförinnan.

Hur lång tid tog det för dig att gå ner dina gravidkilon? Började du motionerna/träna för att gå ner dina extrakilon? Kommentera direkt under artikeln!

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-08-7 22:12 (9 år sen)

    Jag är gravid i v 40, har gått upp 5 kilo (gick in i graviditeten på 65 kilo). Så viktminskningen är nog klar innan jag behöver börja.

  • Avatar Tidigare användare 2014-04-4 08:09 (9 år sen)

    Gick upp 25 kg och tappade nästan allt på tre månader bara genom att amma, min pojk var glupsk :)


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons