Forum Kolesterol


Simvastatin

Hej!
Jag har fått Simvastatin som jag nu ätit i två dagar. Fick det pga av för högt kolesterol 6.4 varav LDL 4.6. 
I december drabbades jag av en TIA attack och läkarna fann då en förkalkning på ett blodkärl i halsen. 
Imorse vaknade jag att vänster hand var bortdomnad, det "pirrar" och jag känner även av det i benen. Kan detta bero på Simvastatinet? 
 

Känselbortfall på en sida av kroppen är ett tecken på TIA/stroke.
Även om symptomen har gått över så är en TIA en varningssignal på att en stroke kan komma att inträffa den närmsta tiden.
Du bör omedelbart kontakta sjukvården antingen genom att ringa 112 eller om symptomen har gått över så kan du be en anhörig att skjutsa dit till närmaste akutmottagning. Sjukvården tar alltid detta på största allvar.
Eftersom konsekvenserna av en stroke kan bli allvarliga så bör göra detta så snabbt du kan. Vänta inte till imorgon.
 


Tack astrofax. 
Jag har haft sådana här känningar förut, men dom är värre nu än innan statinet sattes in. 
Får också Trombyl och Clopidogrel. 


Den 2/7//2012 böt jag hjärtklaff och ett kärl på KS Thorax. Samtidigt satte man mig på Atorvastatin och Trombyl. Efter ett par veckor begrep jag inte varför jag hade elektriska störningar i armar och ben, tills en ny läkare berättade att orsaken var statinmedicinen Atorvastatin och gav mig en svagare  sort.
Ett år senare hamnade jag på S:TGöran Strokeavdelning för mitt högra öga hade slocknat. Man trodde jag fått en TIA. Efter huvudröntgen konstaterades att min ena halspulsåder var egenslaggad till 80 procent.
När jag klagade på mina elektriska strömningar i armar och ben böt överläkaren till Simvastatin.
Efter några veckor började jag få ont i muskelfästen i beckenet, ner till knävecken, så illa så att jag stapplade fram. Läkaren bytte då ut Simvastatin mot Crestor som inte gjorde saken bättre.
Min hjärtläkare bestämde då att ta bort allt som hade med statiner att göra. Tre veckor senare  hade alla problem försvunnit ur kroppen.
Läser man bipacksedlarna ser man att alla dessa statiner förstör levern, njurarna och ger muskelförtvining.
Jag som aldrig rökt, krökat eller varit sjuk fick helt plötsligt dåliga njurproblem som återgick till normalvärden när jag slutade med statinerna.
Jävla mediciner. Jag är idag 75 år gammal, fullt frisk förutom att jag blir blind på höger öga lite då och då.
 
Jag går på Waran och Bisoprolol.


Tack för ditt svar Caspern.
Detta med elektriska strömningar är typ det jag känner.

Funderade även på en annan sak. Statiner kan ju ge diabetes. Mitt blodsocker låg på 6.
Undrar hur det ska gå ihop....


I alla fall förstörs njurarna och det har väl med diabetesrisk att göra. Prata med din husläkare om att få sluta med statinerna och kräv att du får ny statinmedicin. Det går ett rykte om att det skall finnas nya statinsorter som inte ger  dessa livsfarliga biverkningar, men min jätteengagerade husläkare har inte hört talas om några nya.
Han har remmiterat mig till Hjärt-Kärl Gruppen på Sveavägen denna och nästa vecka där dom skall undersöka mina halspulsådror mer ingående.


Lägesrapport och nya direktiv.
På nya hjärtkliniken blev jag väl bemött och utredd både på längden och tvären. När jag berättade för överläkaren att jag slutat med allt vad statiner heter trots att jag behöver medicinerna mer än någon annan ordinerade han mig att varje kväll äta havregrynsgröt med laktosfri mjöl. Enligt honom så har man i USA  kommit fram till att havregrynsgröt gör samma sak som kolestrolsänkande mediciner, utan dessa biverkningar.
Vad jag har kvar att lösa är mina fruktansvärda kramper jag numera har dygnet runt i samtliga muskler i underbenen. Jag remitterades till en professor på KS Neuro och jag hade sån tur så musklerna krampade och benen bubblade när han såg det, men han trodde inte det var restless legs. Jag går väldigt långa promenader nästan varje dag,äter inget salt/socker. Jag dricker 5 glas vatten om dagen och två muggar kaffe, det kan inte vara för lite. 
Husläkaren bara skrattar och menar på astt detta är en folksjukdom som alla äldre har och som man får leva med.
Jag vill anklaga mina mediciner. Waran och Bisoprolol men kramperna hade jag innan jag började äta medicinerna.
Jag blir snart tokig.


Magnesiumtabletter hjälper mot mina nattliga kramper.
Statiner vägrar jag att ta. Ingen kan tvinga mig.


Statiner kan ta livet av folk!
Kommer ni ihåg när man ,om man hade högt kolesterol inte fick äta feta fiskar? Idag ska vi äta t ex makrill......


Min nya Hjärtläkare förbjöd mig att äta statinmediciner som jag tydligen var extremt allergisk mot.
Han ordinerade mig havregrynsgröt i stället så jag började äta det med rårörda lingon, men husläkaren ville att jag tog bort lingonen eftersom de har K-Vitamin som spelar ut effekten av Waran.
Igår köpte jag därför djupfrysta blåbär, men då tänkte jag på de 3 som dog på ett ålderdomshem nyligen för att inte kokade hallonen. Det gick tydligen bra, för jag lever fortfarande.


För att stödja en hälsosam kolestrolnivå - https://bit.ly/2JGb6Xa

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons