Forum Kolesterol


Lätt sänka kolesterolet !

Idag skrivs om hur farligt det är med högt kolesterolvärde, men det är enkelt att justera det så att det goda får övervikt, och att totalhalterna sjunker. Har själv använt Polikosanol, ett patenterat kosttillskott taget ur vaxerna från sockerrör, helt utan biverkningar och fått mycket goda värden . Detta helt utan biverkningar. Den är i sig, också en stark antioxidant. Man måste alltså inte använda statiner med riskerna för biverkningar.

Håller med om att dom flesta ska hoppa över statiner, men inte var det Polikosanol som gjorde att hjärtsjukdom knappt fanns rapporterad som sjukdom för 120 år sedan. Jag tror på helt naturlig människomat som mitt första val. Inte dagens sockerskadade mat fylld av inflammerande och kärlsammandragande omega-6 fetter.


Självklart har du helt rätt Wille J. Men, folk idag äter den " moderna " maten, och rör alldeles för lite på sig, därtill stress, sött, m.m. och brist på antioxidanter. Bristen på antioxidanter gör, att främst LDL härsknar i blodbanorna o lägger sig inne på väggarna, där det blir åderförkalkning o plack kan lossna i samband m inflammationer m.m. Det bidrar kraftigt till ökad fetma dessutom. För män, minskar även potensen dessutom då " gröten " hindrar fritt flyt som man säger. Jag " försäkrar " mog på följande sätt: till frukost 1 kapsel Klarin perfekt, innehåller mest antioxidanter av alla kosttillskotten, + mineraler, vitaminer, l-glutation, Omega3, och pycnogenol som vidgar trånga blodbanor. Mår alldeles förträffligt av denna o har fått bättre syn, den är baserad på extrakt av blåbär från polcirkelområdena. Till kvällen 2 st. Polikosanol. Har supervärden som en ung männiiska trots mina 70+. Detta gör, att jag inte alls måste vara så noga med vad jag äter. Mitt immunförsvar är på topp dessutom. Tidigare hade jag ständiga iriter i ögonen, svåra bihåle o tandköttsinflammationer. Allt detta har jag sluppit de senaste 3 åren. Är Bechterews reumatiker, o har Kol 2, kan tilläggas av 55 års rökning. Så den antiinflammatoriska effekten är alldeles uppenbar för mig.


Testa gärna naturlig människoföda ett halvår bara för att utvärdera skillnaderna. Kolesterol är ett viktigt skyddsämne som deltar aktivt i vårat immunförsvar. Gud skapade inte oss människor med ett gift i våra kroppar som vi ska försöka bekämpa. Äldre människor som har ett högt kolesterol lever faktiskt längre än de med lågt enligt studierna, men detta vill man hålla tyst om eftersom kolesterolsänkande statiner är en miljardindustri. Tänker man på detta med kolesterolets roll i immunförsvaret så förstår man att man som äldre ska vara rädd om sitt kolesterol.


Det finns gränser för allt naturligtvis, när det gäller kolesterol är det balansen mellan HDL och det skadliga LDL som är avgörande, och att se till att man får i sig tillräckligt med antioxidanter för att undvika härskning av blodfetterna som gör att det grötar sig, lägger sig på insidan av blodbanorna och stelnar där. Det som vi förr kallade åderförkalkning. Detta i sin tur kan skapa blodproppar då bitar " plack " av detta lossnar o cirkulerar i blodbanorna. Det är också anledningen till att läkarna vill undvika detta riskmoment. Med högt LDL värde, ökar riskerna för skadlig fetma som ökar riskbïlden ytterligare eftersom LDL bidrar till pålagring fettcellerna som växer. Fetma i sin tur kan bidra till alla möjliga nya risktillstånd.


Det nyaste inom detta är kvoten mellan två typer av LDL (inte LDL som en "farlig" enhet. Vilka är dessa typer av LDL? Vilken av dessa är kopplad till en högre risk för hjärtsjukdom? Vad är det i kosten som ger mer av den farligare varianten? Vad är det i kosten som ger mer av den snällare varianten? Varför tror du att kolesterolvärdet ökar? 1. Är det för att våra kroppar vill göra dumma saker med oss? 2. Är det för att precis som en brandman rycka ut när det brinner någonstans, dvs ämnet behövs (enligt skaparen) och finns för att hjälpa (reparera)? Nu får du kolla lite på detta så kollar jag på TV. Mvh Wille


Det goda HDL har positiv påverkan som antiinflammatorisk, medasn LDL om den är högre än HDL, är skadlig i flera avseenden. Jag är ingen superexpert, men min syster dog 25 år för tidigt av täppta kransblodkärl med följd att jag engagerat mig ganska ordentligt i frågan. Ett högre värde av LDL än HDL, medverkar till pålagring av fetter på fettcellerna o bidrar till fetma, som kan öka risken för diabetes t.ex. LDL har lätt för att härskna i blodbanorna och med vår näringsfattiga mat med brist på antioxidanter, stress, sött, brist på motion m.m. gör att sammantaget ökar risken dramatiskt. Detta finns det säker statistik på och är anledningen till att läkarna förskriver statiner, trots dess biverkningar. I andra länder ges Polikosanol som har minst samma verkan men inga av dessa biverkningar. Vårt moderna liv av idag kan omöjligt jämföras med för 120 år sedan, då arbetade folk fysiskt och förbrukade det man åt, det gör man inte idag, samtidigt som stillasittandet ökar på arbetsplatser hemma o i alla sammanhang. Allt detta bidrar till " moderna " folksjukdomar över hela världen.


Du får lite mer tid på dig att kolla upp detta. Det finns två typer av LDL. De nya kolesteroltesterna visar kvoten mellan dessa (Apo-kvot). Den farligare typen är den lilla LDL varianten. Den fastnar lättare i dessa förhårdningar i endotelet (ungefär som du skriver). Genom att äta mer snabba kolhydrater ökar denna typ. Den snällare varianten är den större och "fluffigare" LDL som liksom bara studsar vidare i kärlen utan att fastna. Denna varian ökar om man äter mer fett. Med gammal mätmetod så slog man ju ihop dessa. Nu med denna finare metod har man bättre koll och dessutom har man kommit på att det är "sockret" och inte fettet som är det vi ska akta oss för. Kolla ca 29 min in på denna: http://youtu.be/dBnniua6-oM?t=28m46s Mvh Wille


Varför talar inte läkare om att Rödris sänker kolestrolet till normala nivåer, det är naturläkemedel som många använder med goda resultat.


För att stödja en hälsosam kolestrolnivå - https://bit.ly/2JGb6Xa

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons