Nyhet | Hjärtsvikt

Kortare köer för hjärtsviktspatienter med hjälp av ny teknik

Idag kan patienter i Region Jämtland Härjedalen med misstänkt hjärtsvikt få vänta upp till sex månader för specialistultraljud. Men nu hoppas länet att vårdköerna ska bli kortare med hjälp av ny teknik.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-07-15
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons
Annons
Annons

Just nu testas den nya tekniken, en ultraljudsutrustning som inte är mycket större än en mobiltelefon. Tekniken kommer från Norge och kommer vara en del av ett EU samarbete som inleds i september.

– När vi har validerat att metoden är patientsäker och att man får samma diagnos med den här utrustningen som med den större ultraljudsutrustningen, då för vi ut den här till primärvården där tränade allmänläkare kan använda den här tekniken, säger Göran Larsson Forsknings- och utbildnings chef på Region Jämtland Härjedalen till P4 Jämtland.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons