Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Hjärtsvikt

Kunskap kring hjärtsvikt måste öka

Idag beräknas 250 000 svenskar lida av hjärtsvikt – vår mest dödliga folksjukdom. Som det ser ut idag räcker kunskapen inte till och allt fler människor drabbas.


Lovisa
Publicerad den: 2017-03-15

Kunskap kring hjärtsvikt måste öka
Annons

Förutom att hundratusentals människor – de flesta över 75 år har hjärtsvikt så är dessutom är mörkertalet mycket stort i och med diffusa symtom. Det leder inte sällan till försenad behandling eller att vård uteblir tills det är försent.

För att hjälpa människor i tid behövs mer information som når fram. Därför startar nu Netdoktor den livsviktiga upplysningskampanjen harduhjärtsvikt.se med syfte att förbättra kunskapsnivån kring vilka symtom man ska titta efter och genom det få fler att söka vård.

Drabbad själv eller vet du någon som är det?

Kampanjen vänder sig till personer som lider av hjärtsvikt eller som har symtomen men saknar diagnos. Även anhöriga, vårdpersonal och allmänt intresserade får såklart delta.

Annons
Annons

Genom utbildningens kunskapstest och informationsmejl lär du dig mer om kronisk hjärtsvikt och dess behandling samt vad du själv kan göra för att leva ett bra liv med sjukdomen.

Så ta nu chansen att ta del av livsviktig kunskap - både för din egen skull och andras!

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons