Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Strok?

Hur kan man få en strok, där man fått en fläck på hjärnan och som visar att stroken har varit för länge sedan, utan att min kvinna har "Känt" att hon drabbats av en strok? Hon har genomgått två ryggoperationer och väntar ev. på en tredje ryggoperation, kan hon ha fått stroken som syns då hon har varit sövd?  Och hon har nu en jättehög puls, när hon ligger helt stilla så ligger vilopulsen på ca. 95 och när hon pratar så stiger den upp till 115 och när hon lyfter en hand och drar över håret så stiger pulsen till 124. Kan hennes ryggproblem till den höga pulsen?

En stroke innebär att en propp hindrar syresatt blod att ta sig vidare efter proppen som dödar området. Ett dött område förblir dött.
Det viktigaste är att du berättar detta för läkaren som snabbt ordinerar blodförtunnande medicin som Waran eller Trombyl för att förhindra proppbildning under tiden man utreder lämpliga åtgärder.
Hon har tydligen haft tur med sina tysta strokes som satt sig där det gör minst skada. Nästa gång kanske hon inte har den turen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons