Forum Hjärt- & kärlsjukdom


stickningar mm.

Långtida problem me stickningar/Smärta här å där...Huvud, ben, armar, bröst, mest vänster sida bröstben mitt för hjärta. Känner mej trött å slut, men sover bra....ej nöjd med tryck å puls...men får ingen hjälp pga. min låga åler på 30 år. hjälp! Tobbe.

Oj, det kan vara mycket. Stickningar, ja det skulle kunna vara felläge i inre strukturer i kroppen, utmed ryggraden/ryggmärgskanalen, vilket kan ge dragningar indirekt på nervbanor som skall ut i kroppen. Kraniosakral terapi kan utforska detta på ett mycket bekvämt, lugnt och behagligt sätt. Denna terapiform börjar bli känd i Sverige nu. Det har skrivits en del i kvällstidningar om folk som fått hjälp. Trötthet kan vara ovannämnda men kan också vara att du inte tål en del av vad du äter. Vanligast är ju råg, vete, korn, även drycken öl då förstås, samt alla mjölkprodukter. Antingen köper man ett matintolleranstest (Fooddetective) eller så får man tjata på sin läkare att göra dessa test. Testen visar dessvärre inte alltid rätt. Jag har själv mycket bra erfarenhet av Fooddetective som hjälpt mig. Då testar man själv eller får hjälp av en terapeut och drygt 50 olika matämnen testas och svaret har man på 40 minuter. Testet är nytt på svenska marknaden men är EU-godkänt och tillverkat i England. En kinesiolog kan ev. också hjälpa dig. Lycka till!


Vad är ditt blodtryck/vilopuls då? Är du överviktig? Röker du? Du är ung, men om du är i riskgruppen, tycker jag verkligen att du skall kolla upp dig. Jag var 42, med samma problem som dig, men jag hade dålig kondis, var överviktig och rökte. Benen var som bly. Det visade sig att mitt blodtryck var väldigt högt! Och jag fick atenolol på direkten. Sen fick jag bättre kondition, och stickningarna och tyngdkänslan försvann. Det kan ju också vara en nerv som är i klämm någonstans, kanske i nacken? Du skall bara inte gå runt med för högt blodtryck, lova det! Lycka till.


Jag vet att du skrev ditt inlägg i april, men misströsta inte, det finns faktiskt något litet liv här kvar! Ville bara tillägga, att brist på b-vitaminkomplexet, kan också vara en indikation till stickningar. Är du vegetarian? Vegan? Berätta mera?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons