Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Snälla svara mig.

Frågar och hoppas att någon kan svara på den.
Här kommer min fråga, högt blodtryck, lite plack i ett av kranskärlen till hjärtat och lite förhöjt kolesterol. Detta såg man i Lund, och jag tar nu tabletter för besvären .
Vad har jag drabbats av egentligen, eller vad betyder detta.
Jag fick plötsligt svår smärta så svår att jag skrek rakt ut, smärtan var från ena axen över till andra axeln.Andra gången en stund senare samma dag var smärtan lika svår men endast på vänster sida mitt emellan nästan och över vänster bröst, detta hände ytterligare två gånger. Smärtorna gick över på cirka två minuter, efter dessa anfall blev det mera likt ett tryck och när jag låg på ryggen kunde jag knappt få luft. Under hela tiden så kallsvettades jag, mådde illa och onormalt andfådd. Då ambulans personal kom hade jag en puls på 43 slag per minut och EKG visade på att jag kunde ha fått en hjärtinfarkt.
En vecka till två veckor tidigare cirka hade jag ungefär samma symtom och sökte då via vårdcentralen och skickades vidare till sjukhuset i Hässleholm med akut remiss och man sa samma sak då EKG, blodprover och blodtryck visade att det var något tokigt och kanske en hjärtinfarkt.
Fortfarande i dag 1 månad senare ungefär så kan jag känna av lite smärtor som kommer och går, jag blir väldigt trött slut efter lite ansträngning och mer andfådd, jag får en konstig känsla i kroppen emellanåt och blir ofta mycket yr, jag tror att mitt hjärta skiftar hur det slår att ibland slå för sakta och ibland snabbare det känns som det. Mitt blodtryck är för högt trots behandling men har ändå gått ned en del. Som sagt så känner jag mig villrådig

Hej Marie!

Jag skulle rekommendera dig att tala med din läkare för att få svar på dina spörsmål. Om du vill ha mer information om högt blodtryck och behandling av detta kan du få det här: https://www.healthexpress.eu/se/hogt-blodtryck.html

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons