Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Kliande sår 4 år efter operation.

Jag vill få kontakt med andra med liknande problem.
Jag böt hjärtklaff 2012 (Gris) som fungerar perfekt. Men ett dygn efter operationen började det rinna var ur operationssåret. Efter blododlingar visade det sig att jag fått 3 olika sorters infektioner (Sjukhussjukan). Under ett helt år opererades jag flera gånger och tvingades bära på en stor pump runt halsen hela tiden.
Efter ett år kallade man på en professor som skar bort allt infekterad vävnad och tog ny vävnad från magsäcken.
Efter någon månad kallades jag för återbesök, där syrran på thorax stack en nål genom huden vid operationsärret för att se om det fanns glömda och gömda saker. Till min stora förvåning vällde det ut var. Ny blododling som visade på ny sorts infektion som krävde ny antibiotika. 4 infektioner.
Nu flera år efter operationen, kliar såret enormt samtidigt som det gör ont när jag kliar med fingrarna när det är varmt ute. Det känns som att värme hindras från att komma ut ur huden fast det är samma gamla hud med samma gamla porer. Jag har en skräckbild framför mig att det fortfarande finns varhärdar under huden. Kan detta vara möjligt, eller är det bara en inbillning.
Min husläkare bara ruskar på huvudet.
Tacksam för tips.

hej. bytte ut aortaklaffen för ca 4 år sedan. fick pacemaker akut efter dom skickade hem mig efter 4 dagar, in på intensiven på natten med 30 i puls och hoppande hjärta. i alla fall så fick jag östrogenring insatt för 6 månader sedan och jag var allergisk mot gummit. efter det så började mitt ärr att klia vansinnigt där dom op pacemakern. alltså nästan 4 år efteråt. det satte väl igång allergin... det visade sig att kablarna till pacemakern har samma gummi och dom är ju virade runt vid bröstmuskeln och kan inte tas bort. då skulle dom behöva en omfattande stor op med att behöva ta bort hela muskeln. och det Inns tydligen inga andra kablar. och jag behöver fortfarande en del av pacemakern ca 20%. så frågan är om du som jag reagerar på ämnet i plasten. stor kram och önskat tillfrisknande. jill

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons