Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: känns jobbigt, 18 år

hej, jag är orolig angående mitt hjärta. Jag var på gymmet os körde lite styrketräning, köre kanske i 15 min, sedan började det bli tungt, då börjde hjärtat rusa iväg. var tvungen att sluta, fick lite panik och visste inte vad ja skulle göra, så jag gick därifrån och blev orolig, 2 gånger kände ja att de stramade till lite. jag vågar verkligen inte ta i på gymmet eller att ge mig ut o jogga eftersom jag vill ej få så. dagen innan detta hände var ja hos vårdcentralen och berättade att ja hade oro och tänkte mycket på om de kan vara fel på det eller inte. jag har tagit 5 ekg totalt i mitt liv, blodprover o sånt, ett lungröntgen med, det såg bra ut. senast den 20 augusti sa läkaren att ja inte hade något fel på det, att han trodde det berodde på ångest. men grejjen är att ja får ju ångest när de blir så, att de börjar rusa iväg. va kan detta vara? bör jag göra ett arbetsEKG? ska tillägga innan att ja ofta brukar vara spänd i bröstet och ja brukar ha känningar under vänstra revbensbåge. men de blir värst när ja angstränger mig mycket, inte när jag till exempel cyklar lite lätt på en cykel. grymt besvärad och iriterad på va skiten kan vara. tack för svar.

ska tillägga, är annars inte mycket stressad till vardags. 


Hej! Du kan vara fullständigt övertygad om att det är inget fel på ditt hjärta allt beror på nerverna och ängest, har själv för många år sedan haft samma problem. Jag har haft hjärtinfarkt men mår nu jättebra och tränar 6 dagar i veckan och springer motionslopp - det är enligt all forskning mycket bra för hjärtat att motionera och anstränga sig fysisk vad man än tror och inbillar sig när nerverna spelar in. Det är viktigt att man inte dricker massa koffeinhaltiga drycker eller tar Pro workout preparat för då kan man få onaturlig hjärtklappning under träningen.


Jag tar inga preparat alls faktiskt. Jag ska på en gastroskopi den 2 september och kolla om jag eventuellt har magbråck, kan sånt påverka hjärtat med? har ibland luft i magen som ja inte kan rapa up, ibland blir det värre vid intag av mat.Skönt att höra att du mår bättre. jag cyklade lungt på cykeln sen körde lite hantlar, sedan så körde jag lite tyngre som sagt, och det blev typ jätterusning, lite känningar i hjärtat fick jag med, så även att hjärtat börjar rusa så, ska ja fortsätta eller lugna ner mig? blir typ som att det vill att ja ska lugna ner mig, men satt verkligen itne med tunga vikter alls. är otroligt rädd att ja ska falla ihopp då när ja får så här, 


det rätta ordet jag letar efter är 'tarkykardi', vilket jag upplever ja får


Takykardi betyder att hjärtat slår snabbt och ibland orelbundet, motsatsen är brakykardi vilket innebär långsam hjärtrytm. Eftersom dina hjärtrusningar uppstår när du tror, upplever, tänker, känner efter, är rädd att falla ihop osv så är de med största sannolikhet pskysomatiska dvs uppstår genom psykisk påverkan och är ofarliga men kan vara obehagliga. Bästa sättet är att "Tvinga sig" förbi de gånger man får hjärtkllappning fortsätta träna och låta det lugna ned sig, ju fler gånger man övervinner dessa rusningar desto störrre chans att man botar sig själv.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons