Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Sv: Hjärtklappning samt hög puls.

Hej.
Orolig kille som behöver lite stöd samt svar.
Är så att jag för några veckor sen fick en väldigt jobbig hjärtklappning av för mkt coca cola samt chips som höll i sig väldigt länge. Gick och la mig rädd. Efter ett par dagar sen kände jag att så fort jag rörde mig, tex, gå upp på toa, gick en liten promenad så kände jag hur mitt hjärta slog snabbt och hårt (känner det i hela kroppen / bröstkorgen.
Fick åka till vårdcentralen då allt gick överstyr med tankarna och känslorna, väl där fick jag ta vilo EKG som visades normalt enligt läkaren, dock högpuls. Han trodde det rörde sig om ångest, panikångest så jag fick en tablett som skulle lugna mig. Åkte hem och tog det väldigt lugnt. Han kunde inte se nåt flimmer.
Efter ett par dagar fick jag en ny tid för undersökning för hjärtklappningen, hon tog vilo EKG som visades normalt, inget flimmer eller så, då visades det 91 i puls. Fick nån anti depp medicin som jag inte vågar börja med. Vill dock se om jag kan ta mig ur den här otäcka bubblan på egen hand.
Frågade även läkaren hur min puls sett ut under 5 års tid, 2010 - 88 i puls, 2014 - 120 i puls.
Nu till lite information om mig själv, 29 år, 97kg, 1.75 lång, har högt blodtryck men visar bra värde, har rökt cigaretter under några år som gick överstyr (2 pack om dagen) men som tur väl kunde jag sluta, dock snusar jag om dagarna, väldigt dålig kondition, äter väldigt dåligt om dagarna, sitter mest hemma vid datorn då jag är arbetslös. Tänker och oroa mig väldigt mkt över mitt hjärta då jag känner det för det mesta. Har väl ångest antar jag då jag oroa mig och stressad. Känns ibland att jag är helt sönder stressad inombords. Troligtvis en väldigt hypokondriker.
I sommras hade jag en otäck luftväginfektion och fick besöka akuten, hög puls och dom konstaterade luftvägsinfektion och skickade hem mig. Men efter ett par veckor ringer min läkare och sa att mina värden på njurarna var lite dåliga. För att göra en lång historia kort så ultraljud på dom visades bra, inget läkage från njurarna så det är troligtvis från 10 år tillbaka då man festade väldigt hård. Har inte ont i njurtrakterna eller så.
 Så min fråga är, är det som jag oroa fram mina hjärtrusningar eller är det så att mitt hjärta är slut? Är livrädd för att ens röra mig då det triggas igång och skulle gärna vilja ha svar. // Tony

Hej!
Vad bra att du fått hjärtat kollat och att inget fel har hittats. Men jag förstår din oro och det är obehagligt med hög puls, man blir stressad av det och oroar sig.
Kroppen är som en bil och får den inte rätt kombination av näringsämnen så börjar den hacka och gå dåligt. Du kan ju ha brist på något ämne. Speciellt om du använder nikotin för då går det åt mycket näringsämnen till att skydda kroppen.
En länk som kanske inspirerar dig att hitta nya vägar fram till ditt välmående kommer här http://www.ifm-klinik.nu/ifm-hjalper-dig/integrerad-funktionsmedicin
 
Lycka till!


Har väl blivit lite lugnare med känslorna men bankande hjärta och snabba hjärtslag kommer vid ansträngning, orolig som tusan att det kan ha hänt nåt.
Gjorde ekg igen i fredags, visades 100. Hon tyckte att jag skulle få göra 24 timmar för säkerhetskull.
Drog på presenning på veden, slutade med att hjärtat började banka och snabb puls och flåsar som en ko några minuter, gick o satte mig 132, efter 20 min, 110.
 
Förstår inte varför det är så här.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons