Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Hjärtklaffel och blåsljud biverkningar ?

Jag har ett dokumenterar fel på hjärtat, två hjärtklaffar fungerar inte helt och det skapas ett kraftigt blåsljud. Läkarna vill inte operera ännu men jag känner att jag blir väldigt lätt trött och orkeslös. Ena stunden känner jag ingenting men för att helt plötsligt bli orkeslös och då vill jag bara sova. Efter 30 min sömn är jag som vanligt igen.
Kan ett icke behandlat klaffel få några biverkningar förutom tröttheten ?
Jag får också kraftiga dubbelslag på hjärtat vid mildare ansträngning, det gör att jag blir illamående, som att man inte får tillräckligt syre.
Jag har också ofta spänningshuvudvärk och migrän några gånger i veckan. Vissa dagar när jag vaknar är det som jag inte sovit klart trots 8 timmars sömn, jag vill sovs mera.

Detta oroande kring hjärtat gör att jag har återkommande depressioner, vågar inte göra saker som jag drömmer om då jag är rädd att tröttheten sätte in.

Många kallar mig lat men dom förstår inte mitt hjärtfel.

Jah har också litet läckage, i mitralisklaffen.
Min läkare säger att min mitralklaff ska undersökas årligen, behöver inte opereras än.


Jag hade samma fel, flimmer och läcka i mitralisklaffen. Skulle kontrolleras vartannat år. Sedan i samband med en annan operation blev det komplikationer med hjärtat. Det visade sig att läckan var större än ultraljudet hade visat. Jag är nu klaffopererad sedan mer än ett år tillbaka. Har återfått normal kondition och mår bra. Flimret är kvar, men det stör inte så mycket.


Kul att det ordande sig för dig zeponit, jag har fortfarande återkommande symptom men läkarna vill inte operera. Dessutom är jag rädd för en operation och hur det blir efteråt.
Känner mig ibland som en gammal gubbe som bara vill sova och vila om vartannat, den här sommaren var hemsk med värmen, har inte orkat med dagliga promenader. Jag får också ont i kroppen och återkommande problem med magen.
För att fungera normalt behöver jag vila ett par gånger per dag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons