Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Hjärtinfarkt eller panikångest - hjälp

Hej allihopa.
Jag har gått runt med oroskänslor i bröstet i några dagar, och nu ikväll fick jag ett par kraftiga hugg i vänstersidan av bröstkorgen, strax under bröstmuskeln typ under armhålan. och så kände jag mig yr och fick kraftig hjärtklappning. jag har fortfarande ont i bröstet men inte alls så farligt längre och jag är inte så yr som jag var.
Jag är en man på 27 år, 185+ cm lång och en vikt på ungefär 65 kg.
jag har problem med panikångest men det här kändes inte som en vanlig panikångestattack alls.
 
jag har vad jag vet inga hjärt-kärl sjukdomar i släkten och jag är nyligen kollad med både EKG (normal) och blodvärden, fetter osv - allt normalt.
finns det någon risk att nån i min ålder och storlek drabbas av hjärtinfarkt bara sådär? vill inte in till akuten om jag inte måste för jag har varit där en massa på senaste (panikångest som sagt) och vill inte att de ska sluta ta mig på allvar.
i och med att jag är så smal som jag är och inte ansträngde mig alls känns dett märkligt om det skulle vara en infarkt, men man blir ju orolig
tacksam för svar!!
 

Tja!
Känner igen mig på det du beskriver förutom panikattacker, förutom den paniken man får att något ska vara fel när huggen väl kommer då. Jag får hugg och stickningar i bröstet dagligen(alltid vänster sida). Har varit inne på akuten 2 gånger på grund av detta och då har det varit tillfällen då det inte släppt på många timmar. Senaste gången satt det i ca 6 timmar. Känns precis som att man får en kniv genom bröstet. Ibland får jag huggen när jag andas (stora eller små andetag), men ibland hugger det utan att jag ens andas. Eftersom jag har tagit ekg och fått uppföljning på vårdcentralen så tänker jag inte oroa mig längre. Orkar helt enkelt inte. När dom säger att jag inte behöver oroa mig så frågar man snällt "men du hallå, vad är det som är fel då". De enda svaren jag har fått är "Jag vet inte" eller "du behöver träna upp dina bröstmuskler". Har svårt att tro att det är på grund av svag muskulatur. Då bör jag få samma smärta i höger bröst någon gång med tycker man.
Vilket fall som helst. Senaste gångerna jag har fått "attacker" (som kan komma precis när som helst) så har jag ställt mig upp och försökt bibehålla lugnet och bara acceptera läget. På något sätt kändes det bättre då. Det gör ju fortfarande ont när jag andas och det hugger, men det har gått över snabbare de senaste gångerna när jag har försökt vara lugn. Har svårt att tro att det är stress eller något åt det hållet för när jag får "kniven i bröstet" så har jag varken känt mig stressad/ledsen/trött/deprimerad eller något sånt. Jag har aldrig fått panikångest heller eller panikattacker eller vad man ska säga. Det är ju ingen inbillad smärta man får. Ibland kommer det när jag är som gladast.
Något skumt är det i alla fall, men jag tycker inte att du ska oroa dig för mycket. Du är som sagt inte ensam 
 
** att tilläggas. Även jag har legat vaken på nätterna och haft ett tryck över bröstet och kännt en viss oro. Så ska man inte ha det. Jag vet inte om jag känner det så för att jag någonstans långt in tror att det är något fel på hjärtat på grund av huggen man får. Vilket fall som helst så ligger jag och vänder och vrider på mig och ligger helst inte på vänster sida av någon konstig anledning, det är då de känns som obehagligast.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons