Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Hjärtflimmer

Jag är tveksam till den behandling jag får för hjärtflimmer och undrar om någon känner igen sig och har liknande erfarenheter. Först lite historik. I slsutet på 90-talet fick jag en tia och i början av 2001 fick jag min andra. I kombination med högt blodtryck blev jag först långtidssjukskriven och valde sedan att sluta arbeta 2003. Sedan gick några år då jag mådde väldigt bra, motionerade mycket och trivdes överhuvud taget bra. Varje morgon gick jag och några grannar långpromenader mellan 6 - 10 km. En morgon tog jag helt slut vid första kraftiga uppförsbacken och jag fick återvända hem. Min fru och en granne övertygade mig om att söka hjälp. Det visade sig att jag hade hjärtflimmer och jag genomgick en s.k. elkonvertering. Efter den har jag haft flimmer flera gånger, elkonverterat ytterligare 1 gång och haft tid för ytterligare men då har hjärtat hoppat rätt. Trots betablockerare fick jag en tia. Då tog man bort den då den inte förhindrat tian och då det dessutom sänkte mitt blodtryck till runt 45. Man satte i stället in Waran. Efterdet har jag haft flimmer flera gånger. Jag har kollat hjärtat via ultraljud och det var helt OK. Jag har prövat ett s.k. bandspelarEKG och det bekräftade mitt flimmer. Min läkare "experimenterar" med olika läkemedel, men säger samtidigt att det är ingen fara så länge jag äter Waran. Men jag mår ju så dåligt under flimmerperioderna och blir så trött att jag bara vill sitta eller ligga. Samtidigt ligger min omgivning på mig att jag ska söka en annan läkare, men jag vill inte göra det förrän jag vet om jag är helt fel ute. Det kanske inte förändrar något för att jag byter läkare. Någon som känner igen sig?

Bra läkare som jag har använt när det gäller flimmer är Håkan Walfridsson på unerversitetssjukhuset i Lindköping . Han utförde bland annat RF-ablation på mig .Jag har också gjort en Maze operation i Uppsala på akademiska. Allt detta gjordes i början på dett seklet och hjälpte några år för ett år sedan återkom min arytmi och jag medicinera nu mot besvären med min lokale hjärtläkare. Du kan kontakta Ulla Walfridsson som på den tiden var forskningssjuksköterska vid Linköping hon hjälpte mig på ett bra sätt.Paret Walfridsson kan nog det mesta när det gäller flimmer. Hadet så bra Lasse


Hej! Har också haft hjärtflimmer och hjärtsvik i samband med att jag hade förhöjd ämnesomsättning (sköldkörteln) högt blodtryck, vätska i lungorna, låg på sjukhuset före jul i 2veckor, tömde ena lungan på 1,6liter vätska.Äter betablokerare enalapril, och seloken, även varan (råttgift) men mitt flimmer är borta även hjärtsvikten, mår bra nu. Trodde inte man kunde få tia när man äter varan, de förebygger ju...... sa en av alla läkare som ja träffade när ja låg inne. Ha de bra Eva.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons