Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Hjärtflimmer jämt

Jag mår inte bra, varje dag har jag antingen hjärthopp, hjärtsvikt eller hjärtflimmer, hopp och svikt är ungefär var tionde sekund eller var tionde minut, flimret är ca 1 gång /vecka. Detta utlöser ett hopp/svikt/flimmer på mig: *inte ätit på minst 2 timmar *Om jag böjer mig ner *Gör något hastigt *Går fort (springa har jag inte kunnat göra sen jag var liten) *Tar ett djupt andetag Detta händer mig: *Det börjar flimmra och känns kraftigt (mycket obehagligt men gör inte ont) *Det svartnar för ögonen och jag hyperventilerar och skakar kraftigt. *Hamnar på golvet och kan inte tala, får inte fram orden. *Det slutar med ett sista hårt slag innan det slår normalt *Mitt hjärtflimmer tar ca 5-15 sekunder att gå över *Vid kraftigt anfall så kännas som det vibrerar kraftigt i nästippen på mig *Jag kan få tillbaka krafterna efteråt med efter ca 30 minuter är jag jättetrött. Detta började när jag var ca 12 år, och ganska sällan, men nu i mitt vuxna liv sedan 3 år tillbaka har jag haft svårt med anfall och klarar inte av att arbeta och har det jobbigt med en massa andra symptom. Förutom onormal hjärtrytm (svikt, flimmer, hopp) så har jag attaker med dessa symptom: *Stark Hissnande känsla (i ryggen, huvudet, magen, överarmarna) *Myrkrypningar (krypande, ej stickande) *Yrsel (nästan jämt) *Andningssvårigheter (spänningar, ej hyperventilering) *Minnessvårigheter (glömmer allt direkt, och vad jag pratar om) *Magspänningar (musklerna kan inte slappna av) *Hungrig (helt utsvulten igen efter 2½ timmar) *Sockerkänslig (äter inget godis eller läskedryck, blir darrig och illamående) *Trötthet (sover bra, ca 8-12 timmar/dag) Jag har även detta: Jag inte har någon reflex att andas när jag ska somna, det känns bekvämt att inte andas, jag kan vakna upp och dra efter andan och har enorma skakningar. Jag tycker det är konstigt att jag har så mycket saker på samma gång och jag är ingen människa som slarvar med mat och annat. Jag dricker aldrig alkohol Äter aldrig godis Dricker aldrig kaffe Tar absolut inga droger, heller inga mediciner eller smärtstillande tabletter Jag är också en lugn människa som inte stressar och klarar av att tala inför publik och är ingen person som inbillar mig saker! Åndå är det symtom av ångestattaker. Jag är på utredning och ett ultraljud på hjärtat har gjorts lite hastigt, inget fel visades, klaffarna bra och storleken bra och blodet åt rätt håll, alla mina blodprover visar sig vara bra. Jag har en apparat nu som jag ska ha i 1 månad, Zenicor heter den och registrerar mina hjärtbesvär. Mina hjärtbesvär blev så här illa efter att jag fick barn. Mina andra besvär har jag haft ca 1 år. Andra som har liknande, ni kan väl skriva? Skriv nåt, det kan hjälpa, jag kan också svara...

Jag har haft problem med felslag, dubbelslag och massa obehagliga känslor från bröstet. Har även råkat ut för några extremt snabba och oregelbunda attacker då hjärtat slår kanske 10-20 sekunder i över 250 slag/minut. Jag har undersökt allt och inget är fel. Men jag har dock inte alls så stora problem av det. Ett första steg för dig kan kanske vara att träna avslappning, meditation och lågintensiv träning. Tränar du mycket?


Hej Emma Jag har också haft problem med mitt hjärta sedan tonåren. Först var det vanliga dubbelslag men sedan började hjärtat liksom rusa iväg med små snabba slag för att avsluta med ett uppehåll och ett hårt hjärtslag för att komma i rytm igen. På senare tid har jag även haft problem med andningen när jag skall sova precis när jag hållar på att somna in slutar jag att andas och vaknar upp med ett skutt. Under dag tid kan magen kännas alldeles svullen och det känns tungt att andas. Jag har också undersök mitt hjärta noggrant men inte hittat något fel, så jag har börjat att träna lätt med långa snabba promenader vilket har varit bra för hjärtat, inga dubbelslag under ansträngningen.


OJ, det låter nästan precis som mig! Mina problem förvärrades efter min första graviditet. Har inte fått några svar från varken hjärtläkare el allmänläkare. De frågar om jag är stressad. Men då jag är med i en referensgrupp (i en forskningsstudie kring stress) för onormalt stresståliga så sa min hjärtläkare att "jag är ett medicinskt under". Inte med en imponerad ton om jag säger så. Jag känner mig så dum. Hoppas du får svar snart, för jag tycker det är så märkligt att det inte finns nån förklaring!


Brukar du ha låga blodtryck? Jag tror nästan det.....eller?


Hej, jag har också en massa flimmer och dubbelslag stopp etc på hjärtat. jag lider av sviminingsanfall, det är jobbigt när det hela tiden svartnar för ögonen på en. Jag kallsvettas, det kommer som attacker men allra mest på natten, vaknar flera gånger på natten och är pissvåt. jag har även andningstopp på natten min man har vaknat flera gånger och blivit orolig när jag slutat andas för att sedan attackaktigt komma igång med andningen. Detta började för mig ca 10 år sedan med sina första problem. varit hos läkare för utredning ett antal gånger, från början sa de att de bara var lite fladder på hjärtat inget farligt med helt ofarliga dubbelslag ibland. Men med åren har sjukdomsbilden blivit klarare idag har jag konstaterande hjärtflimmer och hjärtsvikt. Men för att göra det bästa jag kan för mig själv så äter jag ej nöt, gris eller lam kött. Äter rena produkter. Promenerar så mycket jag klarar tränar även viss styrketräning. Ser livet från den ljusa sidan även i mörkret. Stress har jag helt lagt ner för det bara stjälper, avslappning och mental träning har varit till god hjälp. Detta hjälper mig mycket


Så är mitt hjärta oxå..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons