Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Hjärtat

Hej, är 17 år gammal. Jag har sedan ett år tillbaka hjärtklappning och svårt att andas vid väldigt lätt träning, kan knappt gå i trappor. Mitt järta känns även som om det rusar och slår i otakt och dubbelslag, ibland svartnar det för ögonen och jag svimmar. Vid träning så rusar hjärtat iväg och flimmrar i 15-30 sekunder och jag får väldigt svårt att andas, sen har jag bara hjärtklappning i en kvart efter det och sen hoppar hjärtat i bröstet på mig, ibalnd gör det även ont i hjärtat när jag andas. Känner någon igen sig?, Vad skall jag göra?

Hjälp mig


Hej, Om du inte gjort det tidigare, prova gärna att ställa din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga doktorn: http://www.netdoktor.se/hjart-karl/?Tab=Questions Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Jag känner igen mig. Känner själv liknande det du beskriver. Det känns som att hjärtat rusar iväg för ingenting. Bara jag går från sittande till stående så rusar hjärtat upp en aning. Har även väldigt ojämn hjärtrytm ibland vilket jag inte haft tidigare då jag är sjuk och läkarna inte har märkt nått. Min pojkvän är väldigt orolig då han hör hur ojämn och konstigt det slår. Fast mina har ingen tidsbegränsning, det kommer och går hela tiden. Det där med att det gör ont att andas känner jag även igen. Jag vet inte heller vad man ska göra, ska man söka läkarvård. Jag lär nog göra det eftersom att jag är sjuk på annat sätt också.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons