Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Hjäatklaffoperation

Vad kan man förvänta sig efter en hjärtklaffoperation. Jag ska göra en sådan om 3-4 månader. Jag är i bra kondition och går dagligen långa promenader i snabb takt och är van att "ta i" t ex när jag jobbar i trädgården hemma. Har ett stillasittande arbete men slutar snart jobbet p g a avgångspension några år tidigare - är 63 år nu. Är det en jobbig operation dvs blir jag ett kolli under flera månader och vad händer efteråt. Hur länge ligger man inne på sjukhus och hur rehabiliteras man? Hemma eller på sjukhus? Kommer det att förändra mitt liv mycket efteråt. Är orolig eftersom jag inte är någon som tycker om att ligga på sjukhus utan tänkt mig ett aktivt liv som pensionär. Det här kom som en överraskning för mig även om jag haft förmaksflimmerattacker c:a 7-8 ggr som avhjälpts med elkonverteringar. Ananrs är jag ju frisk.

Hej, Om du inte redan gjort det, prova gärna att ställa dina frågor via vår kostnadsfria tjänst Fråga doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Det skulle inte ta mycket tid och personalen på så danna kliniker är mycket bra. År 1995 fick jag i Uppsala ny hjärtklaf på vänster sida och fick åka hem efter tio dagar. ( Jag är typ1 diabetiker och använder iinsulin, Waran m-m). Hör av dig ner du bli hemma igen! Du skulle bli frisk igen.Hälsningar från Uppsalas patienten!


Hej. Min sambo ska få en konstgkord klaff. Jag undrar lite om livet efter operationen. Hur mår man? Märker man att nån har en konstgkord klaff eller kan man köra på som vanligt?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons