Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Fel medicin

Hej. År 2012  i juli böt jag hjärtklaff och man ordinerade  flera mediciner Bisoprolol, Atorvastatin och Varan.
En vecka efter operationen konstaterades att jag hade fått (4) olika stafylokocker i operationssåret. Efter massor av bök och problem i ett helt år skar man bort det infekterade området och ersatte det med vävnad från sidorna av kroppen. Exakt på dagen ett år efter operationen friskförklarades jag.
Jag hade flera gånger under detta år klagat på elektriska ilningar och domningar i händer och fötter utan att någon engagerade sig. Professorn som friskförklarade mig tog bort alla mediciner utom Bisoprolol och Varan ersattes med Trombyl. Dagen efter försvann alla problem med elektriska ilningar och domningar.
I förra veckan blev jag kallad till min nya hjärtläkare på St:Göran som blev riktigt förvånad över att jag beordrats av en professor att ta bort viktig medicin som menade att trombyl är ungefär som en halv magnecyl och inte hindrar mot strook. Han skrev därför ut Varan och Atorvastatin som jag började ta samma dag. Redan fyra timmar senare började jag få kramper och elektriska ilningar och domningar i ben och händer. Jag slutade omedelbart med atorvastastin. Dagen efter var problemen borta. Jag skrev ett brev till läkare där jag berättade att jag slängt Atorvastatin så han får leta fram någonting annat som inte får mig att klättra på väggarna. Aldrig mer Atorvastatin. 

Låter som du varit allergisk mot medicinen. Själv har jag inte haft dessa men vet annan medicin jag haft och fått sluta med. Mycket problem med tarmen och fick 4 olika mediciner och en av dessa fick jag ryckningar av och hjärtat började slå fortare. Har du fått något annat istället för Atorvastatin av din läkare?


Tack PMRickard för att du engagerar dig.
Det förvånar mig att man leker med patienternas liv/hälsa. Professorn på Thorax borde väl känt till att strokerisken är hög om man tar bort Varan. I 5 månader gick jag på Trombyl tills hjärtläkaren på St:Göran böt tillbaks till Varan. Men han beter sig också konstigt åt. Det har nu gått ett par veckor sedan han fick mitt brev där jag bad om annan medicin i stället för Atorvastatin ????


Hejsan :-)

Sjukvården har blivit sämre tyvärr och var betydligt bättre innan. Menar inte att läkarna är dåkiga utan finns riktigt bra läkare idag. Jag jobbar själv med läkarteam idag i mitt jobb och vilken markant skillnad på vad läkare och läkare är idag. Vi har sen 20 år tillbaks sett enorma bra resultat på många farliga sjukdomar samt kroniska sjukdomar med mycket goda resultat vilket förvånar läkare inom sjukvården. Kan bara se till mig själv med olika sjukdomar och bara fått medicin och bara tillfälligt lindrar besvären istället återställa kroppen till självläkning. De börjar sakteliga lyssna och förstå hur viktigt allt hänger ihop med våra cellerna och med den forskning vårt expertläkarteam gjort samt har parent på detta idag.

Hoppas du får svar från din läkare snart i alla fall och att du får byta medicinering.

Mvh Rickard

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons