Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Diffusa besvär - känner mig fånig.

Jag har under många år haft extraslag och alltid kopplat dessa till ett medfött hjärtfel (relativt ofarligt o bekymmersfritt). Men under min andra graviditet upptäckte jag att arytmierna alltid hängde ihop med att jag åt något sött. Sedan jag slutade med sötsaker har arytmierna försvunnit helt. När jag äter mat o tar en liten chokladbit går det oftast bra, men detta samband är lika förutsägbart som att solen går upp igen efter en natt. Andra allmäna symptom jag har som kanske är värda att nämnas är törst, yrsel, högt blodtryck, illamående/kräkningar, svettningar och trötthet. Själv har jag funderat lite kring att jag kanske är socker-känslig? Men jag nämnde detta för min hjärtläkare o han sa att "då är du ett medicinskt under". Sen frågade jag inget mer för jag kände mig dum o som en hypokondriker. Finns det några kända samband mellan socker och hjärtklappning/extraslag? Hur kan det isf förklaras? Stort tack på förhand!!!

Annons
Annons
Annons