Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Dålig kondis eller hjärtproblem?

Hej,
Vägde 175 kg förra året men har nu gått ner ill 125 kg och ner fortsätter det, vilket är bra. Heja mig! :)
Är dock lite orolig av att mitt hjärta tagit stryk av min stora övevikt som jag haft i många år. Har en puls när jag sitter ner på 79 slag per minut och när jag kollar blodtrycket med min blodtrycksmätare så ligger det mellan 107/68 och 111/74 beroende på när jag mäter. Har inte fått högre eller lägre mätvärden. Blodtrycksmätaren klarar att lagra 100 mätningar i minnet.
Det som oroar mig är när jag sitter ner och reser mig upp. Då stiger pulsen på sekunden och blir märkbart snabbare. Har dumt nog aldrig mätt den vid dessa tidpunkter men om jag skulle gissa så gissar jag på runt 110/115 slag i minuten, bara för att jag reser mig upp.
Har dålig kondition eftersom jag rörde mig så lite som möjligt när jag var som störst och det var jag i många år.
Är det dags att gå och kolla hjärtat eller ska jag börja motionera först och se om det hjälper?
Är 38 år gammal och 187 cm lång, väger som sagt 125 kg men det går neråt.
Mvh 
Mendee

Har faktiskt samma sak, när jag sitter ner så är min puls ganska lugn runt "86" men när jag ställer mig upp eller ska gå o hämta nåt att dricka, då känns det som den springer upp i 100-130. Fick göra ett 24 timmar ekg men det visades sig helt normalt så ja, jag tror absolut det har med våran dåliga kondition att göra då jag inte typ rört mig speciellt mkt på flera år.
 
Blir du anfådd snabb o hjärtat slår snabbt o hårt vid ansträngning?
 
/Tony

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons