Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: BLODTRYCKET

Hej, anser inte at du ska vara rädd för ditt blodtryck. Normalt varierar det under dygnet. Blotta tanken på att man ska mäta det, hemma eller hos doktorn, kan göra att det stiger.  Oro och stress påverkar i högsta grad.
 
Vad jag däremot inte kan förstå är att en ansvarskännande doktor inte ger dig en dygnet-runt-mätning !!!!
 
Själv har jag gjort denna mätning hemma under ett dygn. Då mäter apparaten under dagtid var 30:e minit och under natten en gång i timmen.  Där får man fram ditt verkliga blodtryck.
 
BEGÄR denna mätning.
 
Mvh
Anna

Var till läkaren idag som mäte blodtrycket, det var 160/80. Jag sa att jag inte brukade ha högt blodtryck men gärna ville göra en 24h mätning. Utanvidare skrev läkaren ut 32 mg atacand, vilket Apoteket tyckte varpå tok för hög dos. Jag vågar inte ta medicinen.... Läste på nätet att den ska trappas upp försiktigt osv. Någon som har erfarenhet?


Hej! Jag håller med Anna att en långtidsmätning ska ske innan medicin är ok. Jag har själv legat åt det höga hållet på mitt tryck men fått det helt normalt utan medicin. Viktigt att stressa ner och sänka kraven på sig själv. Akupunktur är effektivt på blodtryck. Lika så att dagligen äta magnesium och friskola. Rödbetsjuice är också toppen för ett normalt blodtryck. Uppsök en hälsokosthandel och fråga om råd. Då kan du få bra hjälp och slipper äta medicin. Yoga är också bra.  Lycka till! 


Fiskolja ska det vara och inte friskola :)


Hej! Kan bekräfta detta med rödbetsjuice ☺det fungerar. 
Hade 160/100 innan man operation. Och var tvungen att sänka trycket. Har sk White coat syndrom.  Läkaren ville lägga till en medicin äter redan seloken.  Hittade en studie på röbets juice.
Vid inskrivningen inför operationen så låg trycket på 170/80. Dom godtog det.och efter operationen har det legat på allt mellan 110/60- 130/80 ☺ 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons