Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: 20 årig tjej med hjärtproblem?

Jag är 20 år och har under ca 2 års tid haft mycket obehagliga hjärtklappningar, hjärtrus och kraftig andnöd.jag har en vilopuls på 93 slag minuten och vid träning så skjuter den iväg på mindre än en minut upp till 190 slag..det kan räcka att jag går upp för trappan till lägenheten för att hjärtat skall börja rusa och jag knappt får någon luft..även vid onani skjuter det iväg och jag kan kippa efter andan i en kvart.. Det trycker även rejält över bröstet på mig..

Kolla med vårdcentralens läkare om de kan ge råd.


Besök din vårdcentral och prata om problemen. Begär remiss till Kardiologmottagning. De kan analysera och åtgärda ex.vis hjärtrusningar mycket enkelt. Ingreppet heter Ablation och görs med en tunn kateter via en av benartärerna och kroppspulsådern. Själva ingreppet tar ett par timmar och du får troligast åka hem samma dag.Dagarna före ingreppet görs en profsig ultraljudsundersökning av hjärtklaffarna och uppmätning av hjärtats kammare.Jag har gjort detta för ett år sedan och mår utmärkt idag. Jag hade oförklariga hjärtrusningar sedan 30-årsåldern. De kom allt tätare och till sist blev jag rädd för att köra bil. Nu är hela problemet borta !Hade jag vetat hur enkelt och smärtfritt behandlingen var, hade jag gjort det mycket tidigare. Då hade jag sluppti en massa oro efter svimningstendenser.


Det är inte så att du lider av ångest? Stress?

Dock är nog din vilopuls rätt så hög...


Kolla så du inte har järnbrist. Provet heter Ferritin och visar hur mycket järn du har lagrat i kroppen. Man behöver ligga på 70-80 flr att ha rejält med järn i kroppen. Järnbrist kan ge de symptom du beskriver. Kom ihåg att be om det provet om du besöker läkare för dina problem. Man kan ha järnbrist även om blodvärdet är bra!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons