Forum Hjärt- & kärlsjukdom


18 år & Kramper i hjärtat.

Hejsan jag är en tjej på 18 år som har extrema kramper i hjärtat. Har vaknat flera nätter i rad och krypigt ihop som en boll och inte kunna rört mig eller ha kunnat skrikigt på hjälp osv för att det gjort så ont. Uppsökte läkare med dem sa det skulle gå över. Men har haft så här i 2 - 3 Månaders tid nu, och jag undrar om det är normalt att en 18 åring har problem med hjärtat? Läkarna tog ett EKG och allt såg bra ut, och det var det ända dem gjorde. En läkare sa att det kunne vara någon nerv eller liknande som blivit ikläm men dem gjorde inget mer åt saken. Ska det vara så här? Ska jag uppsöka USÖ i Örebro ist för Vårdcentralen här i min by där dem säger till alla patienter att det går över / blir bättre, fast dem sedan åkt in akut till USÖ. Kan detta vara allvarligt ? Har du haft liknande? Vad sa dem till dig isf? Snälla jag behöver alla svar jag kan få. tack på förhand.. Mvh Sabina

kan även påpeka att jag inte är en stressad persson. Utan väldigt väldigt lugn utav mig. Glömde skriva det i inlägget och hittade inte vart man redigerade (:


Har någon läkare sagt till dig att det kommer från hjärtat? Annars kan det likväl komma från bröstmuskulaturen, gallblåsan, matstrupen,lungorna etc. Motionerar du ofta? Annars kan det vara en fördel att börja att promenera flera gånger i veckan eventuellt träna. Ber om ursäkt ifall du redan vet att smärtan kommer från hjärtat och om du motionerar ofta.


Nej dem har inte sagt att det kommer ifrån hjärtat, men det är precis så som det känns, och känner hur olikt hjärtslagen blir osv. Motionerar en hel del då jag har en hund som behöver sina dagliga promenader. Ingen fara :)


Jag tror inte att det är hjärtat det kommer ifrån....Har du svårt att andas??


Förhoppningsvis har du fått någon hjälp nu, men om inte så vill jag tipsa dig om att jag känner människor som haft hjärtsymtom, även jag, läkaren tar EKG som inte visar något speciellt. Däremot vet jag att om man har muskelspänningar i övre ryggen, kan en kota ha glidit lite ur läge och trycker på en nerv som ger symtomen. Mest effektivt har Kraniosakral terapi varit, en mycket snäll metod utan risk för skador. Där kommer man åt inre vävnader och kan frigöra den nerv som ev. är i tryck. Själv ser jag till att äta vitamin- och mineraltillskott. Bl.a. magnesium är lätt att få brist på . Hjärtat behöver magnesium för att kunna jobba. Jag äter helst ett balanserat kosttillskott med alla dessa ämnen i balans med varandra.


tja! bli inte sne nu men jag tror att du har lite nattliga ångestattacker lr känningar....jag vet att du inte tycker att du är lr känner dig stressad...men inre stress är svårt att känna igen o man vet ibland nog inte att man har det....därför så många åker in akut vid en panikattack för man inte vet varför den kommer...men ge dig inte om att bli utredd, det är jobbigt att vara orolig:)


Hej! Om du fortfarande har besvär, och om du inte redan gjort det, ställ gärna din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Så här känns det i hjärtat för mig Mitt härta känns som om det rusar och slår i otakt och dubbelslag, ibland svartnar det för ögonen och jag svimmar. Vid träning så rusar hjärtat iväg och flimmrar i 15-30 sekunder och jag får väldigt svårt att andas, sen har jag bara hjärtklappning i en kvart efter det och sen hoppar hjärtat i bröstet på mig, ibalnd gör det även ont i hjärtat när jag andas.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons