Jourtelefon för ensamstående som vill få barn

Från och med idag har ensamstående kvinnor rätt att inseminera sig i Sverige. I samband med det öppnar IVF Sverige en jourtelefon för ensamstående som vill försöka få barn.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-04-01
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

För att kunna besvara den stora mängd frågor som IVF-klinikerna har fått i samband med att den nya lagen träder i kraft lanseras en jourtelefon. Syftet är att ensamstående kvinnor som vill försöka få barn på egen hand ska kunna vända sig dit med sina frågor. Redan nu pågår utredningar av ensamstående patienter för att snarast kunna genomföra de första inseminationsbehandlingarna på denna nya patientgrupp.

– Det är ett mycket efterlängtat och glädjande beslut att vi nu får erbjuda ensamstående kvinnor behandling i Sverige, och vi ser fram emot att välkomna denna patientgrupp, säger Anna Karin Lind, medicinsk chef IVF Sverige.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Null 2016-04-1 14:32 (4 år sen)

    Varför ska ensamstående rekommenderas att skaffa barn? Många i min omgivning skaffar barn och det är precis paret klarar det och då är de ändå två personer som hjälps åt. Ett barn behöver en mamma och en pappa, detta är ju helt befängt.

  • Avatar Bosse 2016-04-1 15:07 (4 år sen)

    Det är en tragedi att Sveriges riksdag tagit detta beslut. Barbro Westerholm och en del andra riksdagsledamöter kommer förstås att vara borta när en del av de stackars barnen blivit vuxna så de slipper se vad de ställt till med. Jag är helt övertygad om att jasägarna i riksdagen inte har en aning om de tragedier som skett i länder , inkl. Danmark, som sysslat med insemination av ensamstående kvinnor i många år.

    Tydligen får landstingen själva bestämma vilken vård de ska ge och f.n. finns inga pengar till detta. Ska vissa kvinnor betala för" jobbet" och andra inte? Jag anser att denna typ av egoism inte ska bekostats av skattebetalarna i något landsting.

    En tröst i eländet är ju att det tycks bli svårt att få fram spermaleverantörer. Alltid något.


Annons
Annons
Annons