Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Illamående vid graviditet ger färre missfall

Kräkningar och illamående i samband med graviditet kan skapa oro hos nygravida kvinnor. Men en ny studie visar att illamående och kräkningar kan för vissa vara ett gott tecken. En ny studie från USA visar att gravida kvinnor som mått illa i början av graviditeten har lägre risk för missfall än de kvinnor som inte mått dåligt.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-09-28

Annons

Det är forskare vid NIH, National Institutes of Health som står bakom studien som publicerats i tidskriften Jama International Medicine.
Forskarna har studerat 797 gravida kvinnors redogörelser för hur de mådde under graviditetens första tid. Resultaten visar att missfallen var färre hos de som hade mått illa i början av graviditeten. 

Bekräftar tidigare studier

Inger Sundström Poromaa, överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och professor i obstetrik och professor i obstetrik och gynekologi vid Uppsala universitet, säger till Sveriges radio att resultaten är i linje med tidigare forskning.

– Studien bekräftar tidigare vetenskapliga undersökningar, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons