Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Hormonet progesteron mot missfall

Progesteronbehandling kan hjälpa kvinnor som haft återkommande missfall, visar en studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Fertility and Sterility.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-01-11

Annons

– Vi är mycket glada över att finna att dessa resultat stärker bevisen för att progesteron skulle kunna vara en gynnsam, billig och säker behandling för många kvinnor med en historia av återkommande missfall, säger Mary Stephenson som lett studien.

Gulkroppshormonet progesteron har använts för att behandla infertilitet under många decennier. Men huruvida hormonet verkar på kvinnor med normal förmåga att bli gravida men där graviditeterna återkommande slutar i missfall har varit okänt.

Goda resultat

En ny studie visar nu att progesteronbehandling före graviditetens början kan öka chanserna för en fullgången graviditet. Bland de kvinnor som deltog i studien och fått progesteronbehandling blev över två tredjedelar av graviditeterna framgångsrika. I gruppen som inte fick progesteron var knappt hälften av graviditeterna framgångsrika. Nu vill forskarna omgående göra en randomiserad studie för att validera resultaten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.