Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Graviditet

Tre försök gav större chans till barn

Annons

Chansen att bli gravid vid provrörsbefruktning fördubblas nästan&nbspom man gör tre försök i stället för bara ett. Det visar en studie av cirka ettusen kvinnor som fått provrörsbefruktning på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Det är specialistläkaren Catharina Olivius vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, som i&nbspsin doktorsavhandling visar att chansen till att bli gravid påverkas av antalet försök man genomgår.

Totalt har hon följt 974 kvinnor som alla deltog i så kallad IVF-behandling. Studieresultaten visar att sannolikheten att bli gravid efter första försöket var 35 procent, efter två försök ökade chanserna till 52 procent, och efter tre försök var 63 procent av kvinnorna gravida.

Annons
Annons

Det är dock olika från landsting till landsting hur många försök man får. De flesta erbjuder tre kostnadsfria provrörsbefruktningar, men landstingen i Jämtland och Västerbotten erbjuder endast ett försök.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons