Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Tillåtet att göra abort på grund av visst kön

Annons

En kvinna som vill göra abort på grund av att barnet har ett visst kön ska&nbspfå göra det. Det slår Socialstyrelsen fast efter ett fall i Eskilstuna då en kvinna två gånger gjort abort för att hon inte ville ha en flicka. Det var i februari som fallet uppmärksammades och detta var något som upprörde bland annat socialminister Göran Hägglund.
– Förfärligt att man värderar kön på olika, sade Göran Hägglund till SvD.se i februari.

Personalen på sjukhuset reagerade kraftigt och vände sig till Socialstyrelsen för vägledning. Och nu har Socialstyrelsen kommit med sitt yttrande som innebär att det inte går att neka en kvinna till att göra abort på grund av fostrets kön, rapporterar SVT:s rapport. Men det finns ingen skyldighet för vårdpersonalen att ta reda på könet enbart för att patienten begär det.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-12-4 16:24 (8 år sen)

    Äckligt!!! Hemska människor som dödar barn bara sådär. Sådana förtjänar inte barn. Hoppas att hon inte får ett enda barn till.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.