Slitsam sommar väntar förlossningsvården - gravida tvingas byta sjukhus

– Många kvinnor kommer att tvingas föda på ett annat sjukhus än de planerat för, säger Ia Jeppsson, ordförande i Barnmorskeförbundets lokalavdelning i Stockholm, till Sveriges radio Stockholm.


Publicerad den: 2019-06-05
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Slitsam sommar väntar förlossningsvården - gravida tvingas byta sjukhus
Annons

Det verkar återigen bli ett ansträngt läge för Stockholms förlossningsvård i sommar. 

Under några veckor i månaderna juli och augusti är det full på alla kliniker och det medför listningstopp för de gravida kvinnorna, vilket innebär att de kan tvingas föda på ett annat sjukhus än vad de planerat, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

HAR DU KOLL PÅ PATIENTLAGEN? Lär dig mer om dina rättigheter här!

”Vi får hålla tummarna att allt ska gå bra”

Sommaren är en period som även tidigare varit slitsam för personal inom förlossningsvården. Och sommaren 2019 ser ut att bli minst lika ansträngd - så pass att Barnmorskeförbundet inte kan garantera att allt går bra.

– Förlossningsvården riskerar bli så bekymmersam och hårt belastad att vi får hålla tummarna att allt ska gå bra, säger Ia Jeppsson, till radion.

 

    Källor

  • Sveriges Radio Stockholm - https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7234901

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2019-06-5 17:49 (23 månader sen)

    Detta är mer än skamligt. Detta inte heller en kvinnofråga - det är allas fråga. Vi måste få bort de politiker som sitter och"inte gör vad de ska" = se till att sjukvården fungerar och dit hör att kunna föda barn inom ett närområde. Men kvinnor och alla andra... vid nästa val - bort med de odugliga politikerna.