Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fler barnmorskor ska utbildas

Bristen på barnmorskor ska åtgärdas genom att fler ska utbildas. På Mälardalens högskola tillkommer det tio utbildningsplatser så att där sammanlagt finns 36 platser. Det skriver tidningen Dagens Medicin.
Annons

– Vi skulle behöva fyra barnmorskor och fyra undersköterskor dygnet runt, plus en extra barnmorska varje dygn som är koordinator, som kan hjälpa till och fördela patienter och hjälpa till vid stödinsatser, säger Lena Ahlbin verksamhetschef på kvinnokliniken vid Västmanlands sjukhus i Västerås till Sveriges Radio p4 Västmanland.

På Mälardalens högskola i Västerås tillkommer tio nya utbildningsplatser för barnmorskor. År 2020 är det tänkt att det i Sveriges ska ha tillkommit ytterligare 450 barnmorskor. 

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-02-1 15:41 (8 år sen)

    Hoppas då man utbildar på ett bra sätt så man slipper bli tjatad på om ppiller varje gång man bokar en tid.. "Jaså, du har ont i magen, ja men här har du ppiller".


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.