Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Graviditet

Få risker med att föda hemma


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-11-28

Annons

Enligt en stor brittisk studie innebär det inte någon ökad risk att föda hemma, jämfört med på sjukhus, uppger Vetenskapsradion.

De engelska forskarna menar också att kvinnorna själva bör välja om de vill föda hemma eller på sjukhus. 64 000 födslar har forskarna studerat, både förstföderskor och kvinnor som fött barn tidigare ingick i studien.

Annons
Annons

Resultaten visade att det fanns en något ökad risk för förstföderskor som förlöstes hemma med hjälp av förlossningspersonal jämfört med friska mödrar som fött barn tidigare.

– Vi saknar alternativa modeller Sverige. Men vi tycker att kvinnans rätt att få bestämma vart hon vill föda är väldigt viktig, säger Ingela Wiklund, barnmorska och ordförande i Svenska Barnmorskeförbundet.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.