Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Graviditet

Bristfälliga graviditetstest säljs på nätet

Annons

Enligt en granskning som Läkemedelsverket gjort har graviditetstest som säljs via nätet ofta allvarliga brister. Läkemedelsverket har&nbspkontrollerat ett 50-tal graviditetstester som säljs till svenska kvinnor via internet. Och det som framkommer i granskningen är att många av testerna inte levde upp till gällande lagar och förordningar, skriver Dagens Medicin.
– Konsumenter bör vara medvetna om de legala krav som ställs på produkter avsedda för hemmadiagnostik. Det är tillverkaren som ska se till att produkten uppfyller kraven, säger Helena Dzojic från Läkemedelsverkets enhet för medicinteknik i ett pressmeddelande.

Nu uppmanas kvinnor som beställt ett graviditetstest via nätet att kontakta Läkemedelsverket om testet saknar medföljande bruksanvisning, om det saknar CE-märke och om produktnamnet på förpackningen skiljer sig från det som finns med i informationen på internet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.