Forum Graviditet


mamma igen:)

Hejsan alla, är ny här och skulle tycka det vara roligt att höra vad ni efter 35 tycker om fostervattensprov. Inget lätt beslut att ta eller vad tycker ni??? Är själv 42 och väntar mitt åttonde barn.

Jag är 36 år och gjorde fostervattensprov för några veckor sedan. Gynekologen som jag träffade lite innan provet hade en bra genomgång med mig och hon sa även att om man inte kan tänka sig att avbryta en graviditet så sent oavsett vad svaret på provet blir, så ska man inte utsätta sig för den risk som finns vid den här provtagningen. Sedan är det nog också viktigt att komma ihåg att det är bara vissa sjukdomar som provet visar, det finns ju ändå ingen garanti att barnet föds helt friskt. I övrigt tycker inte jag att någon ska lägga sig i om man vill göra det här, och framför allt inte dömma om man väljer abort efteråt. Håller tummarna att allt visar ok om du går igenom detta.


Hejsan! Gjorde du provet? Jag ska göra trippeltestet i v,14 efter det får vi fundera men jag tror inte vi tar FVP det är för hög risk för missfall tycker jag. Sen har man ju bärt sitt barn i hela 15 v, innan man "tar bort det" :( tror inte jag skulle fixa det.


Ursäkta....jag läste mellan raderna du hade tagit FVP :)


Hej! Jag fick göra ett FVP men det berodde på att jag väntade tvillingar och ena inte mådde så bra. Jag skulle inte göra ett om det inte är ett absolut måste, tex att läkaren ser att det är något som inte stämmer. det är inte ett lätt beslut, men följ ditt hjärta så tror jag att valet kommer av sig själv. Lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons