Forum Förlossning


Navelbråck efter graviditet?

Jag har varit gravid 2 ggr. Senaste barnet fick ja i slutet av dec förra året. Efter förlossningen ser ju alltid magen så konstig ut och jag funderade inte så mkt över det som jag såg i spegeln. När jag sedan började gå ner i vikt upptäckte jag att naveln var konstig. Någon gång ringde jag till vårdcentral som tyckte - avvakta o se. Blir det värre hör av dig.
Jag vet inte om det är navelbråck jag har, men ja är nojig. För när jag står upp o trycker så känner ja att ja petar in något, men som lika snabbt kommer ut igen. När ja ligger ner försvinner det helt. Det gör inte ont. Men i och med att det putar ut så blir jag dels nojig, tycker det är fult och är extremt obekväm att ens visa mig för någon annan, jag är 23 år och börjar må jävligt dåligt över detta. Magmusklerna är fortfarande delade och jag undrar om det kanske försvinner när magmusklerna dragit ihop sig? Och om det gör det, hur lång tid kan det ta?
Vad ska jag göra? Om det är navelbråck - vilken hjälp finns det att få!? Måste ja bekosta operation själv i såfall? Nu när ja tog kortet så ser jag faktiskt att det blivit värre. =(
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons