Nyhet | Diabetes

Forskare tror på diabetesvaccin

Annons
Annons
Annons

Nyligen publicerades den studie som visade att diabetesvaccinet Diamyd inte hejdade utvecklingen av diabetes. Men forskarna bakom studien tror ändå på vaccinet.

De omskrivna resultaten är kända sedan maj förra året. Då visade en fas 2-studie hoppingivande resultat för läkemedlet, men detta kunde inte bekräftas i den avgörande fas 3-studien.
I en artikel i tidskriften New England Journal of Medicine frågar sig Johnny Ludvigsson, professor emeritus vid Linköpings universitet, och övriga forskare bakom fas 3-studien varför de misslyckades med att visa en statistiskt säkerställd effekt. En förklaring som de framför är att effekten kan vara årstidsberoende samt påverkas av övriga vaccinationer, till exempel vaccination mot influensa.&nbsp&nbsp

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons