Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Diabetes i fokus på Världshälsodagen

Diabetes påverkar miljoner människor världen över vilket inte bara gör den till en hälsofråga utan också en samhällsfråga. Därför står diabetes på Världshälsoorganisationens agenda för hållbar utveckling.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-04-08

Annons

Igår uppmärksammades Världshälsodagen av Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s fackorgan för hälsa. I fokus stod diabetes med syftet att uppmärksamma den ökning av sjukdomen som skett under de senaste decennierna och dess konsekvenser för individen och samhället. Att motverka ökningen av diabetes fordrar att flera aktörer på olika nivåer samverkar, skriver Folkhälsomyndigheten.

Vill stoppa ökningen av diabetes till 2025

Genom att belysa diagnos, vård och behandling är tanken att kunna ta ett gemensamt grepp om folksjukdomen diabetes och arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Ambitionen är bland annat att stoppa ökningen av diabetes och fetma till år 2025 och fram till år 2030 minska antalet förtida dödsfall med en tredjedel.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar 2016-04-8 15:12 (8 år sen)

    Man hör i Sverige knappast något om problemen med sköra blodkärl, som i näthinnor, fötter och underben t.ex.
    I vissa länder får diabetiker gratis eller kraftigt subventionerat kosttillskott som håller blodkärlens väggar mjuka och flexibla för bättre cirkulation.

    I Polen var staten delaktiga i en enorm kampanj, och institutioner medverkade i att ta fram Klarin Perfekt , som gör just detta, och innehåller all näring ögonen behöver. Man hoppas kunna minimera antalet problem med näthinnor och Gula fläcken som det beräknades att flera miljoner framöver annars kommer att drabbas av.

    Med bättre cirkulation genom hjärnans alla vindlingar, bör man få en positiv effekt även som profylax mot demens problem.

    Läs mycket mera om Klarin perfekt på nätet. Har själv sluppit mina svåra iriter och början till gula fläcken, därför vill jag tipsa om möjligheten.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.