Armbandet som kan rädda liv
– Det här är något som man från ambulansvården efterfrågat länge. Vi tror att ICE Charms kan leda till ökad patientsäkerhet, menar Anette Åquist-Falkenroth, medicinsk informationsdirektör vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
I det här fallet står ICE för In Case of Emergency och Charms att armbandet mer ska likna ett smycke än något som har med sjukvård att göra. Armbandet är i sin tur kopplat till en molntjänst där patienten själv lägger in information på en hemsida. Om patienten gett sin tillåtelse kan ambulanspersonalen även se en patientöversikt med sjukvårdens anteckningar.
Pågående rekrytering: Har du svårläkta bensår? Anmäl dig till en studie där du får prova en effektiv behandling som läker ditt sår snabbare. Läs mer »
Kliniskt och tekniskt test
Efter att under två år ha arbetet men att hitta tekniska lösningar, så att patientuppgifter ska kunna göras tillgängliga i mobila enheter på ett säkert sätt, ska armbandet nu testas av ambulanssjukvården i Göteborg. Detta ska göras på 500 patienter med diabetes, stroke, afasi eller epilepsi. Förhoppningarna är att ICE Charms ska bli förstavalet för svenska landsting vid identifiering och val av inledande behandling i ett akut läge.
Pågående rekrytering: Har du svårläkta bensår? Anmäl dig till en studie där du får prova en effektiv behandling som läker ditt sår snabbare. Läs mer »
-
Svensk diabetesvård - långt ifrån att vara personcentrerad
ALMEDALEN: Typ 2-diabetes är en av våra vanligaste folksjukdomar. I dag beräknas närmare en halv miljon svenskar ha sjukdomen. Många har typ 2-diabetes utan att veta om det och ytterligare ett okänt antal personer har ett förstadium till sjukdomen.
2 Kommentarer -
Allvarliga brister inom diabetesvården
Vården av personer med typ 2-diabetes har allvarliga brister som leder till lidande helt i onödan. Det visar den omfattande patientundersökningen Diabetes-kollen.se, som genomförts av Netdoktor i samarbete med patientorganisationerna Storstockholms Diabetesförening och ...
-
Kan man få typ 2-diabetes om man äter godis varje dag?
Hur mycket frukt och godis kan man äta när man har typ 2-diabetes? Och varför blir blodsockret högre när man tränar? Här svara Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning på läsarnas frågor om typ 2-diabetes.
2 Kommentarer -
Så fick Kim Larsson, 35, kontroll över sin diabetes
När Kim Larsson fick diagnosen diabetes typ 2, tackade han nej till medicinering. Kim ville istället se om han själv kunde vända de sjuka värdena till friska genom att bara ändra sin livsstil. Idag beskriver han sig själv som: Superstark, supersnygg och superglad.
10 Kommentarer -
Det gör sockret med din kropp
Socker tros leda till många av dagens allt vanligare sjukdomar och är en av orsakerna till diabetes och bukfetma. Men varför är det då så svårt att motstå och vad gör sockret med våra kroppar?
6 Kommentarer
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu