Forum Diabetes


skolgång

Hej! Är det någon som vet om diabetikerbarn får någon speciell person/personal att knyta an till när det gäller pg-tester och att ta insulin under skolgången. Bara undrar det är dock 2år kvar till min son börjar skolan. Det tråkiga är att han har en jättebra dagmamma nu, men hon jobbar redan på övertid (66 år) enligt hennes chef och skall sluta nästa år då Adam blir 5 år. Då startar en ny inskolningsperiod. Katarina

Hej! Jag vet inte hur det är nu, men när jag fick diabetes (1994) så var det min lärare som var med och kontrollerade mitt blodsocker och insulininjektioner, hon fick gå på en kurs/utbildning! Jag tror att de är så nu också. Hoppas att det går bra för dig och din son :)


När jag började skolan tog jag mitt insulin + bs själv, likdant en skolkamrat. Läraren/fröken var med och kollade sa vi gjorde rätt mm. Sen sa kom min diabetssköterska och informerade om sjukdomen till de andra klasskamraterna och läraren. Tar din son inte insulinet + bs själv?


jag fick min diabetes när jag var 12år och då jag gick i 6:an, men jag började ta mitt insulin med en gång själv redan dagen efter jag hade blivit innlagd på mas i malmö så började jag ta både bs och insulin själv. det var faktiskt ingen lärare som hjälpte mig att kola mitt bs och ta insulin men det beror nog på från skola till skola. prata med skol sköterskan på skolan han ska börja på och förklara för Han/hon och hur pass mycket hjälp han behöver.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons