Forum Diabetes


Ovanlig sjukdom, vilken kan det vara?

Hej.Jag har en anhörig som testade ta tyrosin - som är ett kosttillskott/aminosyra för ca 6 veckor sen. Redan efter 3 min fick hon skakningar, darrningar, kramper, yrsel, håravfall, ont i hjärtat och leder. Besvären kommer mest i samband med matintag.Ända sen hon tagit tyrosin första gången, har hon fått vistas på olika sjukhus, till slut skickades hon till ett sjukhus där det bedöms att dom har kompetensen att hjälpa. Det konstateras att hon har fått ammoniak förgiftning, men dom vet inte varför eller av vad. Hon fick en medicin utskriven som kallas ammonapssom sänker ammoniak halterna i kroppen. Den hjälper hon delvis, men hon har fortfarande ont i leder, kroppen samt i hjärtat väldigt mycket i flera veckor.
Hon får svårare och svårare att äta hela tiden. Det som hjälper för hon är att speciellt äta mjölkchocklad. Hon är rekommenderad att inte äta protein, men även mat utan protein klarar hon knappt av att äta nu. Hon får flytande men klarar bara av att det till viss del. Vissa Läkare tror och säger att hon kan ha drabbats av en ovanlig sjukdom. Vanliga prover som tagits i flera veckor tillbaka visar inget förutom höjd puls och oregelbunden puls,samt höjda ammoniak halter i kroppen, men som minskas när hon tar medicinen. Ekg prover visar normalt och alla andra standard prover som blodprover osv.
En läkare har föreslagit prov på ryggmärgsvätska och kommer troligtvis tas inom någon vecka. Hon kommer eventuellt flyttas till metabola sjukdomar avdelningen men det är ingen som vet än, eftersom dom inte vet vad felet är.Det finns en liten anmärkning på koaguleringsfaktor i lever (ppk). Ämnesomsättningen tsh 5,9 förhöjd t3 och normal t4.Vad kan hon ha drabbats av?Vilka prover bör hon ta?Hur får hon rätt behandling?
Någon som vet någon som haft liknande eller hört talas om?
 
Mvh

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons